fbpx
skip to Main Content

Despre Harta Reciclării

Harta Reciclării este un program al asociației Viitor Plus, dezvoltat în parteneriat cu platforma de sustenabilitate După Noi, al cărui scop este conștientizarea importanței colectării separate și promovarea reducerii, reutilizării și reciclării și a principiilor de economie circulară.

Platforma online dezvoltată de Harta Reciclării este educativă și participativă. Pe harta cu 17.000 de puncte de colectare (deșeuri reciclabile sau care necesită colectare separată) din toată țara, oricine poate adăuga puncte noi. În plus, platforma include un dicționar cu sfaturi despre cum se pregătesc, se colectează separat și ce anume nu se reciclează pentru peste 60 de tipuri de materiale.

Scopul programului este de conștientizare a importanței colectării separate și de promovare a reducerii, reutilizării, reciclării și a celorlalte principii de economie circulară. Teme conexe despre reducerea consumului și a risipei alimentare, metode de compostare, sfaturi despre obiceiuri sustenabile, conservare a biodiversității și reducere a poluării sunt acoperite în articolele din secțiunea Noutăți.

Harta Reciclării se implică, prin sesiunile pe care le dezvoltă, și în educația de mediu informală. Materialele educaționale au fost utilizate, cel puțin o dată, de peste 3.700 de cadre didactice care predau în învățământul preșcolar, primar, gimnazial și liceal. Astfel, peste 180.000 de elevi și preșcolari au participat la lecțiile oferite de Harta Reciclării în ultimii cinci ani.

Echipa Harta Reciclării

Daniela

Daniela Mironescu este coordonatorul proiectelor educaționale dezvoltate de Harta Reciclării. Are o experiență de peste 15 ani în organizații non-guvernamentale la nivel local și național, cu background în educație și comunicare instituțională. La Harta Reciclării, Daniela lucrează de 6 ani, fiind cel mai vechi membru al echipei actuale. Principala sa responsabilitate este aceea de a facilita accesul profesorilor din România la materialele educaționale de mediu create de Harta Reciclării și Viitor Plus.

 

Iustina

Iustina Teodora Bucur îmbină cu entuziasm pasiunea pentru educație cu preocuparea pentru mediu. Iustina împarte zilnic cunoștințe elevilor cărora le este profesoară și oferă, în același timp, sprijin cadrelor didactice din comunitatea Harta Reciclării pentru a duce mai departe educația de mediu la clasele lor. Își ia energia din fiecare obiectiv atins și crede cu tărie că viitorul se bazează pe educație și pe un mediu înconjurător verde și curat.

 

 

Carmen

Pasionată de voluntariat și de explorarea lumii, Carmen Maria Roman a urmat studiile în turism și își dorește să aducă o mai bună înțelegere diversității în comunitatea din care face parte. Locuiește la Sinaia, unde îi place să își petreacă timpul liber în natură, face voluntariat pentru protejarea mediului și promovează obiceiurile sustenabile în comunitatea sa. La Harta Reciclării, Carmen se ocupă de dezvoltarea și actualizarea punctelor de colectare separată care se regăsesc pe hartă.

 

 

Mihail

Mihail Tănase este responsabil de comunicarea mesajelor promovate de Harta Reciclării – reducerea, reutilizare, reciclarea și economia circulară – prin scrierea de articole, administrarea conturilor de social media, participarea la evenimente. A terminat științe politice și a lucrat aproape 15 ani în jurnalismul economic. Dorința sa de a vedea o lume fără deșeuri și fără risipă i-a îndreptat pașii către domeniul protecției mediului și echipa Harta Reciclării.

 

 

Radu

Radu Hădăreanu, managerul programului Harta Reciclării, a fost fascinat de mic copil de lumea naturală. În timp, fascinația s-a transformat într-o pasiune arzătoare pentru protejarea mediului, care l-a condus pe drumul său profesional.  A lucrat în domeniul managementului deșeurilor municipale, unde a implementat soluții eficiente și durabile pentru gestionarea deșeurilor din comunitățile locale.  În timpul liber, daca nu participă la campanii de sensibilizare sau organizarea de evenimente de ecologizare, cel mai probabil este undeva pe un traseu, într-un hamac pe lângă un pârău sau culege fructe de pădure împreună cu familia.

NEWSLETTER

Introduceți aici adresa de email pentru a vă abona la lista de noutăți Harta Reciclarii

Prin abonare vă exprimați acordul de a primi informații despre Harta Reciclării și programele Viitor Plus.

Copyright © 2024 Viitor Plus.

Back To Top