fbpx
skip to Main Content

Despre Harta Reciclării

Harta Reciclării este prima platformă națională, participativă și educativă, la care comunitatea contribuie pentru a face cunoscute locurile de colectare separată din țară. Scopul comun este de a promova reducerea, reutilizarea și reciclarea deșeurilor de toate tipurile, de la hârtie, plastic, metal până la electrocasnice, anvelope, deșeuri periculoase și multe altele.

Utilitatea platformei online participative constă în centralizarea de informații actualizate, la nivel național, despre locurile unde se colectează materialele reutilizabile și cele reciclabile. Se întâmplă frecvent ca punctele de reciclare să se schimbe sau să apară unele noi. Doar prin contribuția comunității, prin oferirea de feedback despre punctele amplasate pe hartă și prin adăugarea de noi puncte, cei interesați de reutilizare și reciclare beneficiază de informații actualizate.

Proiectul “Harta Reciclării” are și o componentă educativă în afara mediului virtual, pentru a motiva elevii și tinerii să colecteze separat deșeurile și să identifice unde le pot lăsa, accesând hartareciclarii.ro. În cadrul proiectului cu finanțare UE “No planet B!” vom pregăti și coordona voluntari „eco-ambasadori” care vor ține ateliere educaționale pentru 100.000 de elevi și vor vorbi cu tineri la diferite evenimente recreative, culturale, sportive.

Componentele principale ale platformei

În secțiunea “Unde reciclez?” afli care este cel mai apropiat loc unde poți lăsa materialele reciclabile, participi la adăugarea de noi puncte de colectare și la completarea sau modificarea informațiilor despre punctele deja existente pe Hartă.

În secțiunea educativă „Ce și cum reciclez? găsești un dicționar cu informații detaliate despre o multitudine de deșeuri, afli de ce este recomandată reducerea lor, cum influențează acestea mediul în care trăim, cu ce pot fi substituite sau cum pot fi reutilizate înainte de a ajunge la ultimul pas din lanțul materialelor – reciclarea.

Pentru mai multe informații utile despre protejarea mediului, te așteptăm și pe:

Iconita Instagram 2


Harta Reciclării este un program ViitorPlus, o organizație non-profit înființată în 2006 și are experiență în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Recicleta, Harta Reciclării, Eco Provocarea, Birou Eco, Amenajarea eco-turistică a cascadei Bigăr, Regenesys, Pod cu Pod luminezi o casă. ViitorPlus – pentru oameni și natură.

 

NEWSLETTER

Introduceți aici adresa de email pentru a vă abona la lista de noutăți Harta Reciclarii

 

Prin abonare vă exprimați acordul de a primi informații despre Harta Reciclării și programele Viitor Plus.

Copyright © 2022 Viitor Plus.

Back To Top