Vino în comunitatea profesorilor Harta Reciclării!
Bine ai venit pe pagina educațională a programului Harta Reciclării, locul unde pasiunea pentru mediu se îmbină cu educația. Suntem dedicați furnizării de resurse interactive pe teme de mediu către profesori, pentru a construi împreună cu noile generații un viitor sustenabil și responsabil. Prin lecțiile propuse de Harta Reciclării, ne dorim să-i inspirăm și ajutăm pe elevi pentru a produce schimbarea de care au nevoie, promovând conștientizarea și responsabilitatea față de mediul înconjurător. Participă la webinariile organizate de noi și oferă-le elevilor tăi experiențe educaționale sustenabile și atractive.
Ghidurile educaționale Harta Reciclării acoperă o gamă largă de teme legate de mediu precum Introducere în RRR și Harta Reciclării, Reducere și Reutilizare, Schimbări Climatice, Apa și Biodiversitatea sau Introducere în Economia Circulară.
- Introducere în RRR și Harta Reciclării
- Schimbări climatice
- Reducere și Reutilizare (an școlar 2021 – 2022, an școlar 2022 – 2023)
- Apă și Biodiversitate (an școlar 2022 – 2023)
- VERDE GO
- Economie Circulara
Explorați Îndrumătorul pentru cadrele didactice pentru a înțelege procedura de raportare a lecțiilor susținute, astfel încât raportarea dumneavoastră să poată fi validată.
Răsplătim efortul dumneavoastră pentru formarea unor generații responsabile, în acest sens după susținerea lecțiilor propuse de noi în fiecare an școlar, profesorii primesc adeverință de participare, iar elevii primesc diplome de participare.
Documentele electronice acordate de Echipa Harta Reciclării (adevințele pentru profesori și diplomele pentru elevi) constituie o modalitate de recunoștere a implicării dvs în demersul de promovare a educației mediu în școlile din Romaânia.
Vă încurajăm să împărtășiți experiențele și observațiile dvs. pentru a ne ajuta să îmbunătățim constant calitatea programului nostru educațional și a resurselor pe care vi le punem la dispoziție. Opinia dvs. este valoroasă și contribuie la creșterea impactului pe care îl avem în comunitate.
Asteptăm opinia pe adresa: info@hartareciclarii.ro sau în formularul alăturat.
Catalogul resurselor noastre gratuite!
Materialele educaționale create de Harta Reciclării începând cu 2019 au abordat teme importante pentru educația de mediu, cum ar fi: reducerea, reutilizarea, reciclarea, schimbări climatice, economie circulară, apa și biodiversitatea. Aceste teme s-au regăsit în lecții, în jocuri, planșe și în alte materiale auxiliare create de echipa și colaboratorii noștri.
De-a lungul celor 5 ani de sesiuni educaționale 5900 de profesorii au susținut minim o sesiune în cadrul proiectul nostru. Numărul sesiunilor susținute de către profesori în cei 5 ani a fost de peste 9200.
Profesorii implicați în proiectul nostru au avut access la următoarele lecții
A fost susținut de
1212 profesori
A ajuns la
27.964 elevi
A fost susținut de
2239 profesori
A ajuns la
51.916 elevi
A fost susținut de
330 profesori
A ajuns la
6972 elevi
A fost susținut de
264 profesori
A ajuns la
8543 elevi
În acest an scolar, vă vom pune la dispoziție 2 lecții (una în octombrie și una în martie) despre care vom reveni cu detalii pe parcursul acestui an școlar, la secțiunea Sesiuni 2024 – 2025.
Cine suntem
Harta Reciclării este prima platformă națională online, participativă și educativă, la care comunitatea contribuie pentru a face cunoscute locurile de colectare separată din țară. Scopul comun este de a promova reducerea, reutilizarea și reciclarea deșeurilor de toate tipurile, de la hârtie, plastic, metal până la electrocasnice, anvelope, deșeuri periculoase și multe altele.
Utilitatea platformei participative constă în centralizarea de informații actualizate despre locurile unde se colectează materialele reutilizabile și reciclabile. Se întâmplă frecvent ca punctele de reciclare să se schimbe sau să apară unele noi. Doar prin contribuția comunității, prin oferirea de feedback despre punctele amplasate pe hartă și prin adăugarea de noi puncte, cei interesați de reutilizare și reciclare beneficiază de informații actualizate.
Echipa noastră este formată din oameni dedicați, pasionați de mediu, dornici să contribuie la dezvoltarea unui viitor sustenabil.
Ce ne recomandă?
În cei 5 ani de când Harta Reciclării a început promovarea educației de mediu profesorii din toată țară și Republica Moldova au avut la dispoziție 6 sesiuni educționale cu următoarele teme: Introducere în RRR, Schimbările climatice, Reducere și Reutilizare, Apă și Biodiversitate, Ghidul Verde Go și Modulul de Introducere în Economia Circulară.
Echipa Harta Reciclării a organizat 52 de webinarii pentru profesorii din comunitate cu rol de a facilita înțelegerea conținutului lecțiilor.
Sesiunile educaționale au ajuns la elevii din mediul urban, dar și mediul rural au beneficiat de lecții și materialele educaționale create de echipa noastră. De lecțiile și materiale noastre s-au bucurat elevi din toate ciclurile de învățământ de la preșcolari, ciclul primar, ciclul gimnazial și cel liceal.
SESIUNILE EDUCAȚIONALE 2024 – 2025
Harta Reciclării dă startul înscrierilor gratuite la o nouă sesiune educațională dedicată cadrelor didactice.
Lecția prezentată în cadrul webinariilor din luna octombrie este dedicată eficienței energetice.
ÎNSCRIERE WEBINARII
CICLUL PRIMAR
Webinar Eficiența energetică – joi, 17 octombrie, 13:00 – 14:00
Webinar Eficiența energetică – duminică, 20 octombrie, 10:30 – 11:30
Webinar Eficiența energetică – luni, 21 octombrie, 14:30 – 15:30
CICLUL GIMNAZIAL
Webinar Eficiența energetică – vineri, 18 octombrie, 10:30 – 11:30
Webinar Eficiența energetică – duminică, 20 octombrie, 12:00 – 13:00
Webinar Eficiența energetică – luni, 21 octombrie, 17:30 – 18:30
CICLUL LICEAL
Webinar Eficiența energetică – vineri, 18 octombrie, 15:30 – 16:30
Webinar Eficiența energetică – marți, 22 octombrie, 17:30 – 18:30
După finalizarea webinarului, participanții vor primi – în funcție de ciclul de învățământ – lecția despre eficiența energetică pentru predarea la clasă. Lecția poate fi susținută până la finalul lunii ianuarie.
Lecția „Eficiența energetică” a fost realizată prin intermediul proiectului „Educație și practică în eficiența energetică a clădirilor cu Viitor Plus”, finanțat de Fundația Comunitară București prin Platforma de Mediu pentru București, în parteneriat cu ENGIE România.