skip to Main Content

Vino în comunitatea profesorilor Harta Reciclării!

Bine ai venit pe pagina educațională a programului Harta Reciclării, locul unde pasiunea pentru mediu se îmbină cu educația. Suntem dedicați furnizării de resurse interactive pe teme de mediu către profesori, pentru a construi împreună cu noile generații un viitor sustenabil și responsabil. Prin lecțiile propuse de Harta Reciclării, ne dorim să-i inspirăm și ajutăm pe elevi pentru a produce schimbarea de care au nevoie, promovând conștientizarea și responsabilitatea față de mediul înconjurător. Participă la webinariile organizate de noi și oferă-le elevilor tăi experiențe educaționale sustenabile și atractive.

Ghidurile educaționale Harta Reciclării acoperă o gamă largă de teme legate de mediu precum Introducere în RRR și Harta Reciclării, Reducere și Reutilizare, Schimbări Climatice, Apa și Biodiversitatea sau Introducere în Economia Circulară.

Explorați Îndrumătorul pentru cadrele didactice pentru a înțelege procedura de raportare a lecțiilor susținute, astfel încât raportarea dumneavoastră să poată fi validată.

Răsplătim efortul dumneavoastră pentru formarea unor generații responsabile, în acest sens după susținerea lecțiilor propuse de noi în fiecare an școlar, profesorii primesc adeverință de participare, iar elevii primesc diplome de participare.

În anul școlar 2023-2024, Harta Reciclării propune o formulă de acordare a documentelor:

  • Ghidul VERDE GO care cuprinde 10 lecții și este destinat preșcolarilor și elevilor din ciclul primar. Pentru susținerea a minimum 3 lecții profesorul primește o adeverință, iar pentru parcurgerea întregului ghid va primi 2 adeverințe. Elevii vor primi diplome de participare.
  • Modulul Introducere în Economia Circulară care cuprinde 7 lecții și este destinat elevilor din ciclul gimnazial și liceal. Pentru susținerea a minimum 3 lecții profesorul primește o adeverință, iar pentru parcurgerea întregului modul va primi 2 adeverințe. Elevii vor primi diplome de participare.

Vă încurajăm să împărtășiți experiențele și observațiile dvs. pentru a ne ajuta să îmbunătățim constant calitatea programului nostru educațional și a resurselor pe care vi le punem la dispoziție. Opinia dvs. este valoroasă și contribuie la creșterea impactului pe care îl avem în comunitate.

Asteptăm opinia pe adresa: info@hartareciclarii.ro sau în formularul alăturat.

    Datele dvs personale (nume/prenume, email) utilizate în prezentul formular de feed-back vor fi utilizate exclusiv pentru a comunica cu dvs. și a vă răspunde întrebărilor / problemelor care privesc proiectul nostru. (camp obligatoriu)

    Catalogul resurselor noastre gratuite!

    Materialele educaționale create de Harta Reciclării începând cu 2019 au abordat teme importante pentru educația de mediu, cum ar fi: reducerea, reutilizarea, reciclarea, schimbări climatice, economie circulară, apa și biodiversitatea. Aceste teme s-au regăsit în lecții, în jocuri, planșe și în alte materiale auxiliare create de echipa și colaboratorii noștri.

    De-a lungul celor 5 ani de sesiuni educaționale 5304 de profesorii unici s-au implicat în proiectul nostru având aces la următoarele lecții:

    A fost susținut de
    1212 profesori

    A ajuns la
    27.964 elevi

    A fost susținut de
    2239 profesori

    A ajuns la
    51.916 elevi

    A fost susținut de
    275 profesori

    A ajuns la
    7.341 elevi

    A fost susținut de
    1578 profesori

    A ajuns la
    43.323 elevi

    În prezent, avem în derulare 2 sesiuni (pe care le-am lansat în octombrie 2023) care se vor derula pe tot parcursul anului școlar 2023 – 2024.

    Cine suntem

    Harta Reciclării este prima platformă națională online, participativă și educativă, la care comunitatea contribuie pentru a face cunoscute locurile de colectare separată din țară. Scopul comun este de a promova reducerea, reutilizarea și reciclarea deșeurilor de toate tipurile, de la hârtie, plastic, metal până la electrocasnice, anvelope, deșeuri periculoase și multe altele.

    Utilitatea platformei participative constă în centralizarea de informații actualizate despre locurile unde se colectează materialele reutilizabile și reciclabile. Se întâmplă frecvent ca punctele de reciclare să se schimbe sau să apară unele noi. Doar prin contribuția comunității, prin oferirea de feedback despre punctele amplasate pe hartă și prin adăugarea de noi puncte, cei interesați de reutilizare și reciclare beneficiază de informații actualizate.

    Echipa noastră este formată din oameni dedicați, pasionați de mediu, dornici să contribuie la dezvoltarea unui viitor sustenabil.

    “Cu cât este făcută mai din timp, cu atât educația de mediu are un impact mai mare. Pare de neînțeles cum unii oameni, inclusiv cu studii superioare, nu înțeleg astăzi că multe dintre activitățile lor au efecte negative ireversibile asupra mediului înconjurător. Dacă ar fi avut acces la educația de mediu atunci când erau copii, poate acum ar fi știut ce schimbări au de făcut.”

    Mihail Tănase

    „Educația de mediu în școli este esențială pentru a forma cetățeni responsabili, conștienți de problemele mediului și capabili să ia atitudini în cunoștință de cauză pentru protejarea lui. Procesul constant de învățare și descoperire, de la mic la mare, pentru a construi o generație conștientă și implicată este o investiție în planeta noastră, o investiție în noi înșine.”

    Radu Hădăreanu

    „Educația de mediu alături de celelalte tipuri de educație (educația pentru sănătate, educația prin sport, educația financiară, etc) reprezintă o componentă importantă a educației, mai ales, în acest context extrem de complex pe care-l traversăm. Este important să le oferim viitoarelor generații informații, sprijin și educare pentru schimba atitudini și pentru a forma cetățeni activi și implicați.”

    Daniela Mironescu

    „Educația este una dintre credințele mele și sunt conștientă că un singur om poate schimba atât de multe lucruri în jurul său dacă ia atitudine. Doar cu ajutorul educației de mediu putem înțelege, respecta și aprecia profund frumusețea naturii și importanța ei în viețile noastre, creând astfel un viitor sustenabil pentru următoarele generații.”

    Iustina Bucur

    „Eu cred cu tărie în importanța educației de mediu. Este esențial să îi învățăm pe oameni, încă de la vârste fragede, să înțeleagă legătura strânsă dintre acțiunile noastre și sănătatea planetei. Cu cât oamenii sunt mai bine informați și conștienți, cu atât vor fi mai motivați să contribuie la conservarea mediului și să adopte un stil de viață sustenabil.”

    Carmen Roman

    Ce ne recomandă?

    În cei 5 ani de când Harta Reciclării a început promovarea educației de mediu profesorii din toată țară și Republica Moldova au avut la dispoziție 4 sesiuni educționale cu următoarele teme: Introducere în RRR, Schimbările climatice, Reducere și Reutilizare, Apă și Biodiversitate.

    Echipa Harta Reciclării a organizat 36 de webinarii pentru profesorii din comunitate cu rol de a facilita înțelegerea conținutului lecțiilor.

    Sesiunile educaționale au ajuns la elevii din mediul urban, dar și mediul rural au beneficiat de lecții și materialele educaționale create de echipa noastră. De lecțiile și materiale noastre s-au bucurat elevi din toate ciclurile de învățământ de la preșcolari, ciclul primar, ciclul gimnazial și cel liceal.

    0
    sesiuni educaționale
    0+
    profesori unici
    0+
    elevi
    0+
    școli din mediul urban și rural*

    Elevii mei, sunt elevi cu CES. Ei au anumite cunoștințe despre mediul înconjurător, dar nu folosesc informațiile în viața de zi cu zi. Nu au deprinderi și abilități formate pentru o viață sănătoasă și sustenabilă, cu grijă pentru rezervele naturale ale planetei. Temele propuse și abordate de dvs. sunt de mare actualitate, cu adaptare pentru vârsta elevilor. Mulțumesc, și vă urez în continuare actvitate fructuoasă.”

    Dioszegi Erika, Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Auz “Kozmutza Flóra”, Cluj-Napoca, județul Cluj

    Webinarul foarte bine structurat și bogat în informații utile. Materialele bine structurate, relevante, captivante, reușind astfel, cu ajutorul acestora, să stârnesc curiozitatea elevilor și să facilitez transmiterea/asimilarea conținutului informațional.” Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Nr.1, Bistrița, județul Bistrița – Năsăud

    Am desfășurat această activitate în Săptămâna Verde. Momentul surpriză – de introducere „Ce se află în vasul de lut?”, a suscitat curiozitatea fiecărui elev și a deschis drumul învățării. Etapele lecției se succed armonios, îi pun pe elevi în situații diferite de învățare. Copiii s-au implicat într-o manieră creativă să identifice soluții pentru protejarea mediului. Activitățile propuse de Echipa Harta Reciclării sunt inspirate! (colaboram de ceva timp…)”

    Popov Anaida, Școala Gimnazială nr.29 „Mihai Viteazul”, Constanța, județul Constanța

    Mi-au plăcut structura și conținutul informațiilor, considerându-le atât eu, cât și elevii foarte utile și interesante, mai ales că le-am putut aborda în timpul programului Săptămâna verde. Consider că au fost foarte utile și practice planul de lecție și materialele primite, astfel lecția s-a derulat foarte ușor și într-un mod interactiv. Așadar, jocurile propuse și filmulețele au avut impact asupra elevilor, motivându-i să se implice activ.”

    Dogaru Ana, Școala Gimnazială Chetriș/ Școala Gimanzială Vultureni, Chetriș/ Vultureni, Bacău, județul Bacău

    Materialele sunt foarte bune, de mare ajutor, adaptate pe nivelul vârstei copiilor. Mulțumim că ne ajutați cu astfel de materiale mai ales în condițiile actuale când este atât de mare nevoie de conștientizare și schimbare în ceea ce privește mediul înconjurător.”

    – Schipor Nicoleta, Școala Gimnazială „Petru Mușat” Siret, Siret, Suceava

    Conținutul foarte bine structurat, modalitatea de prezentare și carisma moderatorilor, accesul facil la materialele educaționale sunt punctele tari ale webinarului. Felicitări! Accept o nouă provocare din partea dumneavoastră!”

    – Badea Liliana, Liceul Teoretic „Marin Preda”, București, Sector 6

    Îmi place mult această temă, suntem și mai motivați să participăm împreună cu cei mici la această temă actuală. Mă informez cu lucruri noi și îmi doresc în continuare să particip și să susțin astfel de activități. Are un impact pozitiv și asupra copilașilor. Mi -as dori ca pe viitor să ne mai oferiți materiale noi, poate chiar și filmulețe, concursuri, parteneriate care ne mai dau idei cum să să atragem atenția și mai mult asupra omenirii de importanța protejării mediului înconjurător! Vă ascult cu mare drag și aștept următoarele sesiuni! Succes in toate.

    – Süto Tunde, Grădinița cu Program Prelungit nr. 4, Reghin, Mureș

    SESIUNILE EDUCAȚIONALE 2023 – 2024

    Vă mulțumim pentru implicarea în sesiunile educaționale din anul școlar care tocmai s-a încheiat.

    Vă rugăm să ne semnalați diversele probleme/nelămuriri/informații suplimentare de care aveți nevoie pentru lecțiile de anul trecut (Ghidul Verde Go și Modulul de Economie Circulară) pe adresa de email info@hartareciclării.ro.

    Vom reveni la începutul noului an școlar cu informații despre sesiunile educaționale pe care vi le pregătim.

    Vă dorim vacanța placută!

    Echipa Harta Reciclării

    NEWSLETTER

    Introduceți aici adresa de email pentru a vă abona la lista de noutăți Harta Reciclarii

    Prin abonare vă exprimați acordul de a primi informații despre Harta Reciclării și programele Viitor Plus.

    Copyright © 2024 Viitor Plus.

    Back To Top