fbpx
skip to Main Content

Temeni si conditii

VIITORPLUS – ASOCIATIA PENTRU DEZVOLTARE DURABILA

Intampinam cu entuziasm interesul dumneavoastra de a contribui in directia unui mediu curat si pentru gestionarea eficienta a deseurilor.

Facem in permanenta eforturi pentru a imbunatati platforma, pentru a pune la dispozitia publicului larg un instrument de informare despre ce si cum se colecteaza separat si un instrument prin care publicul participa la adaugarea de feedback si puncte de colectare a materialelor reciclabile.

Pentru o navigare optima pe www.hartareciclarii.ro va rugam sa cititi cu atentie si in integralitate Termenii si Conditiile de mai jos.

 

  1. Descrierea asociatiei ViitosPlus si a site-ului

1.1. Site-ul/Platforma www.hartareciclarii.ro  (denumit in continuare „Platforma”) este proprietatea ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila  (denumita in continuare „ViitorPlus”), avand sediul in Str. Ronda Nr. 24, mansarda camera 2, Bucuresti, Sectorul 2  Cod Fiscal: 18654032, inregistrata cu nr. 10134/14.10.2016 la Judecatoria Sector 2.

Contact :    E-mail info@hartareciclarii.ro

1.2. Vizitatorii sunt acele persoane care acceseaza Platforma pentru a vizualiza informatiile continute sau pentru a evalua infomatiile, a adauga/modifica puncte de colectare separata, indiferent de modalitatea in care ajung sa o acceseze (exemplificativ, nelimitativ – accesarea directa, trimiteri din pagini web sau surse externe de orice natura).

1.3. Platforma reprezinta un instrument gratuit, care prezinta atat informatii educationale pentru a reduce deseurile, a le reutiliza si colecta separat pentru reciclare, dar prezinta si puncte in care se pot colecta selectiv o diversitate de tipuri de deseuri. Platforma permite contributia facila din partea utilizatorilor inregistrati, pentru a evalua informatia oferita la punctele de colectare amplasate pe harta, pentru a adauga noi puncte de colectare separata, pentru a preciza daca unele puncte nu mai exista in teren.

Punctele de colectare de la lansarea hartii in mai 2019 au fost colectate de catre ViitorPlus prin adresarea de solicitari de informatii catre autoritati publice din toata tara. Ulterior lansarii, se pot amplasa pe harta si de catre utilizatori, iar localizarea si informatiile despre acestea se verifica si valideaza de alti utilizatori prin utilizarea optiunii „Evalueaza informatia”- disponibila pentru fiecare punct de colectare. ViitorPlus are doar rolul de a se asigura de buna functionare tehnica a Platformei. De asemenea, ViitorPlus nu este raspunzator, nu se ocupa de colectare deseurilor din punctele amplasate pe harta, punctele respective sunt administrate de diferite institutii sau firme.

Platforma permite localizarea punctelor de colectare inregistrate in Platforma, si permite afisarea punctelor de colectare celor mai apropiate de locatia lor curenta a utilizatorului.

Orice informatiile introduse in Platforma, trebuie sa fie constatate in mod direct de catre utilizatori sau cunoscute din surse de incredere, verificate in prealabil in conditii rezonabile.

La interogarea platformei, utilizatorii/utilizatorii inregistrati au optiunea de a alege dintre criteriile prestabilite de cautare si/sau vor avea posibilitatea de a realiza interogari folosind cuvintele cheie corespunzatoare chestiunii pe care doresc sa o consulte – adrese, materiale de colectare, nume ale unor puncte de colectare.

1.4. Prin accesarea/utilizarea in orice mod a platformei, vizitatorii nu au posibilitatea de a realiza comenzi/ la serviciile prezentate/inregistrate in Platforma/aplicatia.

1.5. Niciun utilizator nu poate invoca necunoasterea Termenilor si Conditiilor din prezentul document sau faptul neprecizarii exprese a unei limitari/interdictii/instructiuni in masura in care acestea se suprapun unor limitari/interdictii/obligatii legale, reies implicit din ansamblul Termenilor si Conditiilor publicati pe site sau se poate aprecia in mod rezonabil ca utilizatorii puteau sa le prevada in contextul accesarii obisnuite a oricarui site.

 

  1. Continutul platformei. Raspunderea ViitorPlus cu privire la continutului platformei, in cazul unor probleme tehnice sau interventii neautorizate de orice tip.

2.1. ViitorPlus defineste prin „continut” toate informatiile afisate pe site sub forma de text, date, software, fisiere audio sau video, imagini statice sau in miscare ori combinatii intre acestea, trimiterile la materiale de acest tip sau pagini externe (inclusiv modulul de localizare), publicate si/sau mentinute pe site din initiativa si/sau sub controlul/supravegherea ViitorPlus ori in prin interventie neautorizata.

2.2. ViitorPlus isi rezerva dreptul de a modifica/completa/sterge in tot sau in parte/ suspenda sau intrerupe pe durata determinata sau nedeterminata accesul general la Platforma, fara a avea o obligatie de a notifica in prealabil sau ulterior utilizatorii si fara ca acestia din urma sa poata pretinde despagubiri directe sau indirecte derivand din aceste fapte. Orice modificari sau completari a Termenilor si Conditiilor din prezentul document sunt opozabile utilizatorilor de la momentul primei accesari dupa publicarea acestora.

2.3. ViitorPlus depune eforturi pentru a impiedica orice interventii neautorizate. Cu toate acestea, ViitorPlus nu isi asuma raspunderea pentru informatiile inexacte publicate pe site, indiferent daca acestea vizeaza informatii publicate pe site din initiativa si/sau sub controlul/supravegherea ViitorPlus ori prin interventie neautorizata si nici pentru consecintele de orice natura care ar deriva din caracterul inexact al continutului site-ului.

2.3.1. In cazul in care utilizatorii doresc sa transmita catre ViitorPlus sesizari/reclamatii/solicitari orice incalcare a normelor privind activitatea site-ului, iar comunicarea nu se poate asigura din motive ce nu tin de ViitorPlus sau din cauza inexactitatii uneia dintre datele de contact publicate pe site, utilizatorii sunt indrumati sa uzeze de celelalte cai de comunicare publicate pe site. Lipsa de staruinta a utilizatorilor in acest sens (in cazul in care puteau gasi cu o diligenta rezonabila datele de contact ale ViitorPlus pentru realizarea comunicarii) nu poate fi asimilata culpei sau neglijentei ViitorPlus in raport de obligatiile sale legale.

2.3.2. La momentul transmiterii unei solicitari de tipul celor vizate de paragraful precedent, utilizatorii vor indica o modalitate prin care li se va putea comunica preluarea solicitarii in termen de 48 de ore de la primire si eventualele masuri adoptate.

2.4. ViitorPlus nu isi asuma raspunderea pentru prejudiciile de orice natura, directe sau indirecte, cauzate utilizatorilor prin interventii neautorizate de orice tip. In cazul unei brese de securitate de acest tip ViitorPlus va lua toate masurile rezonabile pentru a impiedica/limita interventia neautorizata.

Utilizatorii care sesizeaza o interventie neutorizata, inexactitatea unei informatii, sau orice continut neconform Termenilor si conditiilor de utilizare a site-ului, sunt indrumati sa anunte de indata ViitorPlus, la una dintre adresele de contact publicate pe site.

2.5. Accesarea informatiilor prezentate in oricare dintre sectiunile din Platforma, nu creeaza obligatii contractuale pentru ViitorPlus si continutul platformei nu poate fi opus fata de ViitorPlus pentru a justifica conditii contrare sau incompatibile clauzelor contractelor incheiate cu acesta, dobandirea unor drepturi suplimentare fata de cele din contracte de catre utilizatorul site-ului care este parte la contracte si nici asumarea unor obligatii suplimentare de catre ViitorPlus fata de acesta.

2.6. Prin accesarea in orice mod a site-ului, utilizatorii isi asuma raspunderea respectarii in mod complet si intocmai a conditiilor de accesare si utilizare generale a site-ului, in forma de la data accesarii. In caz de incalcare a acestei obligatii, ViitorPlus isi rezerva dreptul de a uza in mod cumulativ sau separat de toate masurile tehnice precizate in cadrul prezentului document si de toate caile legale care ii stau la dispozitie (civile, administrative, penale si de alta natura) pentru a impiedica pentru viitor/limita incalcarea drepturilor si intereselor sale legitime, pentru recuperarea prejudiciilor materiale sau morale cauzate direct sau indirect fata de aceasta.

2.7. Utilizatorii care participa in mod efectiv la modulele de tip „contributing” – „Modifica informatiile despre punctele de colectare” si „Adauga puncte de coclectare” trebuie sa se informeze in mod adecvat, rezonabil, in prealabil si sa intreprinda orice activitati si comunicari pe/prin intermediul platformei cu buna-credinta si simt al raspunderii. Orice informari in mod evident ori voit eronate, ori care nasc suspiciuni rezonabile in acest sens, furnizarea de date incorecte ori contrare bunelor moravuri la inregistrare, vor fi considerate utilizari neconforme ale platformei.

ViitorPlus isi rezerva dreptul de a supune orice comunicari catre Platforma unei aprobari prealabile, modificari, revizuiri, eliminari totale ori partiale.

2.8. Drepturile ViitorPlus si raspunderea utilizatorilor in conditiile articolelor 2.8 si 2.9 din prezentul document se extind asupra tuturor drepturilor si intereselor legitime ale angajatilor/asociatilor/colaboratorilor/clientilor/furnizorilor de produse si servicii catre ViitorPlus / persoanelor vizate ale caror date sunt prelucrate de ViitorPlus, lezate in orice mod prin accesarea sau utilizarea neconforma a platformei si/sau a serviciilor suplimentare reglementate prin conditii speciale sau prin interventii neautorizate de orice tip asupra site-ului.

2.9. Utilizatorii nu au dreptul sa preia, transmita, transfere, difuzeze, publice, reproduca, sa creeze din aceasta o opera secundara, vanda, licentieze, inchirieze, concesioneze sau sa transfere in alt mod orice parte a cuprinsului site-ului, oricarei terte persoane (incluzand, făra a se limita la, alte persoane din societatea sau organizatia sa), indiferent daca pentru un scop comercial sau necomercial, fara a avea acordul prealabil scris al ViitorPlus. Continutul trimis de catre vizitatorii site-ului pentru a putea fi publicat intra sub aceleasi restrictii ale drepturilor de proprietate.

2.9.1. Prin exceptie, activitatile precizate anterior, sunt permise numai in limita raspandirii/promovarii in spatiul public sau privat a prezentei platforme, prin retelele de socializare si orice tipuri de pagini/platforme web/aplicatii, admise in conditiile prezentului document.

2.10. ViitorPlus nu isi asuma raspunderea pentru eventualele prejudicii, pierderi si/sau cheltuieli care apar prin utilizarea site-ului, din cauza functionarii necorespunzatoare, a avariilor, din transmiterea cu intarziere a informatiilor, din virusarea statiilor de accesare, din functionare necorespunzatoare a liniei sau sistemului, pentru eventuale erori de afisare aparute pe Platforma, inclusiv din prisma locatiei afisate pentru diversele puncte de colectare, precum nici pentru elemente de grafica afisate pe site ce se dovedesc a fi eronate sau nu pot fi vizualizate, precum nu isi asuma responsabilitatea in ceea ce priveste buna functionare a surselor externe de continut catre care se fac trimiteri in materialele prezentate pe Platforma (nefiind in nici un fel implicata in gestionarea acestora), sau din alte cauze similare.

 

  1. Modalitatile de utilizare a site-ului

3.1. Orice utilizator poate consulta Platforma ViitorPlus fara a fi necesara crearea unui cont de utilizator. In acest caz, utilizatorul intelege si accepta ca:

–  datele aferente locatiei sale curente nu vor fi preluate fara acceptul sau si, ca, din acest motiv, exista riscul ca locatiile punctelor de colectare afisate sa nu fie cele mai apropiate de locatia curenta a utilizatorului. ViitorPlus nu poarta nicio raspundere in acest sens, alegerea apartinand in totalitate utilizatorului.

– utilizatorul fara cont nu va putea participa la modulele de tip „contributing”- „Modifica informatiile despre punctele de colectare” si „Adauga puncte de coclectare”, disponibil pe Platforma.

3.2. Orice utilizator isi poate crea un cont/profil de utilizator pe Platforma ViitorPlus prin accesarea sectiunii Inregistrare, disponibila prin accesarea modulelor „Modifica informatiile despre punctele de colectare”, „Adauga puncte de coclectare” sau din meniul principal al secțiunii Harta, prin conectarea automata si autentificarea cu datele aferente profilului Facebook al utilizatorului.

Prezenta Platform nu va face distribuiri si nu va afisa automat mesaje pe pagina Facebook a utilizatorului care a optat pentru aceasta modalitate de inregistrare, insa ViitorPlus nu isi asuma raspunderea in cazul producerii unor astfel destribuiri.

3.3. Totodata, orice utilizator, indiferent daca detine ori nu un cont, va putea adresa orice tip de comunicari catre ViitorPlus, prin formularul de contact disponibil pe site, care va trebui sa fie completat in mod corespunzator cu datele indicate. Nu se va da niciun raspuns mesajelor jignitoare, avand un limbaj inadecvat, sau care nu privesc in niciun fel asociatia ViitorPlus.

In cazul informatiilor privind negocierile contractuale sau contractele incheiate cu ViitorPlus, rugam trasmiterea oricaror comunicari pe caile special agreate in acest sens. In acest caz nu ne asumam raspunderea in raport de comunicarile trasmise prin formularul disponibil pe site.

  1. Drepturile de proprietate intelectuala

4.1. Intreg continut al site-ului este proprietatea exclusiva a asociatiei ViitorPlus  si drepturile de autor asupra textelor publicate ii apartin in totalitate. Cu titlu particular, orice utilizator care face un anumit tip de comunicare catre/prin/pe Platforma, in orice mod, isi da consimtamantul in mod irevocabil, nelimitat pe criteriu teritorial, pentru folosirea, copierea, afisarea publica a acestor comunicari sau crearea de comunicari derivate din acestea, de catre ViitorPlus.

4.2. Comunicarile oricaror informatii sau date sub forma de mesaj, text, imagine, fisier audio si/sau video sau orice alt tip de material, indiferent de modalitatea de publicare sau transmitere a acestora (public sau individual), de catre orice persoana fizica sau juridica, alta decat  ViitorPlus, indiferent daca au fost aprobate sau nu in prealabil publicarii de ViitorPlus, dupa imprejurari, se realizeaza pe raspunderea exclusiva a persoanei care face accesibile in orice mod pe Platforma comunicarile, atat fata de ViitorPlus cat si fata de terti, ViitorPlus nefiind in nici un fel raspunzator de continutul sau modalitatea de publicare a acestor comunicari.

4.2.1. Utilizatorii, raspund direct si in totalitate inclusiv pentru orice continut transmis/distribuit/facut accesibil in orice mod in alte spatii web, de orice natura, inclusiv din prisma termenilor si conditiilor de utilizare a respectivelor spatii.

4.3. Folosirea sau imitarea marcilor inregistrate de catre orice vizitator al site-ului, fara autorizarea prealabila a titularului marcii, chiar daca se indica originea reala a produselor sau daca se adauga mentiuni ca „gen”, „tip”, „imitatie” si alte asemenea, este strict si expres interzisa.

4.4. Vizitatorilor acestui site le este in mod strict si expres interzis sa foloseasca atat site-ul in scopul incarcarii, descarcarii, publicarii sau transmiterii oricaror informatii al caror continut este ilegal, contrar bunelor moravuri sau ordinii publice (de exemplu: este defaimator, ofensator, abuziv, vulgar, afecteaza dreptul la intimitate al altor persoane, indeamna la violenta sau la ura rasiala, etnica ori are un caracter intimidant).

4.5. Utilizatorilor acestui site le este strict si expres interzis sa realizeze o asocieze de orice tip intre prezentul site/ proiectele ViitorPlus/marcile utilizate de ViitorPlus si pagini care au continut ilegal, contrar bunelor moravuri si ordinii publice (astfel cum au fost exemplificate la articolul precedent), care promoveaza pagini cu un asemenea continut sau cu domenii web de orice tip care ar putea aduce atingere direct sau indirect imaginii ViitorPlus sau ar creea o confuzie cu privire la furnizorul serviciilor ViitorPlus sau cu privire la marcile utilizate de catre acesta.

4.6. ViitorPlus isi rezerva dreptul de a modifica sau de a adauga noi reguli si restrictii in ceea ce priveste continutul site-ului, in orice moment, fiind aplicabile utilizatorilor de la prima accesare ulterior introducerii lor.

4.7. Site-ul poate contine link-uri catre alte site-uri aflate in proprietatea sau operate de alte parti decat ViitorPlus. Astfel de link-uri sunt furnizate pentru a fi folosi numai daca utilizatorii vor dori acest lucru. ViitorPlus nu controleaza si nu este raspunzatoare pentru continutul si conditiile de prelucrare a datelor cu caracter personal, confidentialitate sau securitate si de functionalitate aferente acestor site-uri.

 

  1. Accesarea neconforma a site-ului. Restrictionarea accesului.

5.1. Orice accesare care nu respecta in tot si intocmai conditiile publicate in prezenta pagina va fi considerata accesare neconforma si ViitorPlus nu isi asuma nicio responsabilitate fata de consecintele care ar putea aparea.

5.2. In caz de accesare neconforma,  ViitorPlus isi rezerva dreptul de a bloca, fara instiintare prealabila sau ulterioara, accesul unui anumit utilizator pe o perioada determinata/nedeterminata.

5.3. Totodata, ViitorPlus isi rezerva dreptul de a bloca, fara instiintare prealabila sau ulterioara, accesul unui anumit utilizator pe o perioada determinata/nedeterminata in cazul in care se detecteaza un comportament ce nu poate fi justificat de accesarea normala și rezonabila a site-ului, chiar daca nu constituire conditie expresa de utilizare conforma in cadrul prezentului document, sau daca modalitatea de accesare ingreuneaza/afectecreaza in orice mod si in orice masura functionarea optima a site-ului, a mijloacelor fizice/programelor software prin care acesta este gestionat/securizat/in care sunt stocate datele colectate prin site sau functionarea optima a oricaror echipamente/sisteme/programe/ servere implicate in orice mod in functionarea site-ului.

5.4. In toate cazurile, va constitui o accesare neconforma orice interventie neautorizata asupra site-ului in general, sau a elementelor sale de continut, in particular.

5.5. Accesarea si utilizarea site-ului de catre vizitatori, accesarea surselor externe indicate si descarcarea oricarui elemente de continut se realizeaza pe propria raspundere a utilizatorilor.

 

  1. Publicitate, promotii, campanii.

ViitorPlus poate desfasura in orice moment campanii si/sau promotii in orice sectiune din Platforma/aplicatia. Campaniile si promotiile derulate de ViitorPlus nu necesita acordul vizitatorilor site-ului.

 

  1. Dispozitii finale

7.1. Prezentul document se completeaza cu Politica de Confidentialitate si Politica de Cookies, disponibile pe site.

7.2. ViitorPlus recomanda tuturor vizitatorilor sa parcurga intreg continutul prezentelor termeni si conditii, cu atentie, apoi sa adreseze orice tip de intrebare privind intelegerea lor, utilizand datele din sectiunea „contact”. Se va furniza un raspuns in maxim 30 de zile lucratoare in modalitatea de comunicare rezonabila indicata de utilizator, iar in lipsa, prin e-mail.

7.3. Orice neintelegeri aparute intre ViitorPlus si vizitatori vor fi solutionate pe cale amiabila si in cazul in care acest lucru nu va fi posibil, partile se vor adresa instantelor competente.

 

2019 Copyright VIITORPLUS – ASOCIATIA PENTRU DEZVOLTARE DURABILA

 

 

Versiune publicata la data de – 08.05.2019

 

NEWSLETTER

Introduceți aici adresa de email pentru a vă abona la lista de noutăți Harta Reciclarii

Prin abonare vă exprimați acordul de a primi informații despre Harta Reciclării și programele Viitor Plus.

Copyright © 2024 Viitor Plus.

Back To Top