fbpx
skip to Main Content

Adoptă un Copac

Adoptă un Copac își propune să crească suprafața împădurită din sudul României – regiune afectată de efectele negative ale schimbărilor climatice. Programul plantează și îngrijește păduri adiționale și perdele forestiere pe terenuri degradate, inclusiv cele supuse deșertificării. Prin proiectul „Plantare la distanță” , pachete cu puieți de arbuști și arbori sunt trimise școlilor interesate de activitățile extrașcolare de educație de mediu.

Atelierul de Pânză

Atelierul de Pânză a fost înființat în anul 2009, cu misiunea de a înlocui pungile de unică folosință din plastic cu sacoșe de pânză. Inițiativa produce sacoșe din bumbac netratat și nevopsit, dar și gama de accesorii Puzzletex, prin care resturile textile pre-producție sunt transformate în produse și accesorii durabile. Atelierul de Pânză este unitate protejată autorizată, peste 50% dintre angajații săi fiind persoane cu dizabilități.

Recicleta

Recicleta este un serviciu de colectare separată a materialelor reciclabile cu mijloace de transport nepoluante. Prin intermediul programului, sunt colectate și trimise la reciclat deșeuri de hârtie, carton, plastic, aluminiu și ambalaje de băuturi tip TetraPak. Circa 18.000 de arbori maturi au fost salvați de la tăiere prin reciclarea hârtiei și cartonului colectate de-a lungul timpului de Recicleta. Din 2024, Recicleta are statut de unitate protejată autorizată.

Eco Provocarea

Eco Provocarea este un program de educație de mediu al cărui obiectiv este motivarea și îndrumarea tinerilor în a deveni lideri în protecția mediului. Programul organizează, în fiecare an, un concurs național la care pot participa elevii de liceu din toată țara care se întrec în activități practice, prietenoase cu natura, precum igienizarea zonelor verzi, colectarea separată a deșeurilor reciclabile, plantarea de arbori sau organizarea de târguri care promovează reutilizarea.

Bine Primit

Bine Primit este un magazin online care oferă alternative sustenabile de cadouri, cu produse prietenoase cu mediul. Gama de produse din portofoliul Bine Primit ajută mici antreprenori locali să-și continue activitatea și susține întreprinderi sociale care angajează sau oferă sprijin persoanelor aflate în grupuri defavorizate.

Regenesis

Programul a fost creat cu scopul de a promova și dezvolta infrastructura de generare a energiei din surse regenerabile pentru diverse grupuri de beneficiari sociali, precum grădinițe, școli, familii nevoiașe etc.  Proiectele Regenesis au evoluat de la construcția manufacturată a colectoarelor solare pentru încălzirea apei, la instalarea de panouri fotovoltaice pentru a produce electricitate de la soare.

Biroul Eco

Biroul Eco este un proiect dedicat companiilor care doresc să reducă impactul asupra mediului generat de activitățile din cadrul birourilor, implicând direct angajații. Programul oferă consultanță și sesiuni de training firmelor pentru dezvoltarea unui sistem funcțional de colectare separată a deșeurilor, de reducere a consumului de apă și energie și de motivare a angajaților să adopte un stil de viață mai prietenos cu mediul.

Roua din Vurpăr

Roua din Vurpăr este un centru educațional pentru natură, în natură, situat într-o gospodărie cu grădină și livadă din satul Vurpăr din județul Sibiu. Programul a apărut ca urmare a nevoii de completare a activităților educaționale teoretice ce au deja loc în mediul online sau la sediul din București.

NEWSLETTER

Introduceți aici adresa de email pentru a vă abona la lista de noutăți Harta Reciclarii

Prin abonare vă exprimați acordul de a primi informații despre Harta Reciclării și programele Viitor Plus.

Copyright © 2024 Viitor Plus.

Back To Top