fbpx
skip to Main Content
Filtre De Apă

Filtre de apă

Cum se colectează filtre de apă

  • Majoritatea filtrelor de apă au în componență filtrul propriu-zis (de carbon, de rășină, cu schimb de ioni, etc.). Ajută la reducerea alcalinității apei (depunerile de calcar) șu au și anumite metale grele, cum ar fi plumbul și cuprul, precum și plastic cu codificarea 5 (un tip de plastic greu reciclabil).
  • După utilizare, filtrele de apă se lasă la uscat cca. 3 zile. Dacă este posibil, se vor colecta mai multe filtre uzate, înainte de a fi predate unui colector autorizat. Poate fi un colector de deseuri electrice si electronice – DEEE – ex. în cazul purificatoarelor care funcționează prin alimentare cu energie electrică.
  • Întrucât acestea nu au un flux separat de colectare, se recomandă contactarea producătorului/distribuitorului. Îl puteți contacta pe pagina acestuia de internet, sau consultarea rubricii FAQ/Întrebări și Răspunsuri), pentru a primi cele mai calificate instrucțiuni privind colectarea și predarea deșeurilor din filtre de apă. Mulți producători au dezvoltat programe de reciclare a cartușelor filtrante, ca o componentă a programelor de responsabilitate  socială.
  • Dacă este posibil, se va încerca repararea filtrului/înlocuirea unor componente. Pentru evitarea risipei, cumpărați filtre de calitate superioară, cu termen prelungit de valabilitate (chiar dacă prețul acestora este de cele mai multe ori mai mare).
  • În cazul în care nu este posibilă obținerea informațiilor privind colectarea și reciclarea, filtrele se vor duce la Centrele de colectare a deșeurilor reciclabile.

Deșeuri care nu se reciclează, dar se valorifică prin incinerare:

  • Se recomandă ca deșeurile nereciclabile să fie depozitate în containerele de colectare separată pentru reciclabile dacă sunt curate (pot fi spălate în prealabil) și nu conțin resturi alimentare, uleiuri, grăsimi, resturi de legume, fructe, etc. O parte din aceste deșeuri sunt selectate in stațiile de sortare, sunt balotate și transportate la fabrici de ciment sau la incineratoare unde sunt incinerate pentru a înlocui combustibilii fosili (ex. cărbuni, petrol etc).
  • Incinerarea nu reprezintă cea mai bună soluție pentru deșeurile nereciclabile, dar este preferabilă depozitării la groapa de gunoi.

Clipuri video

Cum poate fi reciclat un filtru de apă

O alternativă de reciclare a cartușelor LabStrong

Cum îți poți construi propriul filtru Brita cu cărbune activ

Aceste informații au fost culese și v-au fost prezentate cu sprijinul asociației Ecoteca, prin programul UrbanWins.

Pentru mai multe informații utile despre protejarea mediului, te așteptăm și pe:

Iconita Instagram 2


Harta Reciclării este un program al asociației Viitor Plus, dezvoltat în parteneriat cu platforma de sustenabilitate După Noi a Sistemului Coca-Cola în România. Viitor Plus este o organizație non-profit înființată în 2006, cu o experiență în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Recicleta, Harta Reciclării, Eco Provocarea, Bine Primit și Birou Eco.

NEWSLETTER

Introduceți aici adresa de email pentru a vă abona la lista de noutăți Harta Reciclarii

 

Prin abonare vă exprimați acordul de a primi informații despre Harta Reciclării și programele Viitor Plus.

Copyright © 2022 Viitor Plus.

Back To Top