fbpx
skip to Main Content
Reteta De Sampon Eco Cu Faina De Secara

Rețetă de „șampon” eco din făină de secară

Șampoanele clasice, în sticle de plastic, sunt încă la modă și se găsesc peste tot pe piață. Chiar dacă majoritatea șampoanelor vin în sticle reciclabile, există cu siguranță alternative mai sustenabile și mai prietenoase cu mediul și cu corpul nostru. Nu uitați principiile de bază ale sustenabilității: redu, refolosește, reciclează! Despre șampoanele și balsamurile solide v-am mai povestit, dar astăzi avem pentru voi o rețetă cu adevărat inedită: „șampon” eco pe care îl puteți face chiar acasă, din făină de secară.

Nu vă speriați! Făina de secară are mult mai puțin gluten decât cea de grâu, deci nu devine lipicioasă și nu rămâne în păr! În plus, are mulți nutrienți, hrănește și curăță foarte bine părul.

Iată rețeta de șampon eco din făină de secară, încercată și recomandată de noi:

  • Se iau 4-6 linguri mari de făină de secară (exclus mixuri cu alte tipuri de făină) și se cern bine, printr-o sită foarte fină, până se elimină cojițele.
  • Se adaugă apă puțin călduță (nu fierbinte, nu rece) și se amestecă până se obține o pasta fluidă și alunecoasă.
  • Se pot adăuga câteva picături de ulei esențial, pentru parfum, dar nu este obligatoriu.
  • Pasta trebuie folosită imediat. Nu poate fi pregătită din timp.
  • Se udă părul foarte bine și se adaugă pasta obținută, întâi la rădăcini, apoi pe lungime.
  • Se masează bine părul, timp de 2-3 minute, pentru a întinde uniform pasta. Aceasta nu va face spumă, precum șamponul tradițional.
  • Se limpezește părul cu apă din abundență, insistând un pic mai mult decât în cazul șamponului obișnuit.
  • Vă recomandăm să folosiți uscătorul de păr, pentru a „sufla” eventualele cojițe rămase. Dacă preferați să vă uscați natural, îl puteți folosi la finalul uscării, doar pentru un minut.

Încercați acest șampon și veți fi uimiți! Dacă mai știți alte rețete de șampon care se pot face acasă, ne puteți trimite pe mail la hello@hartareciclarii.ro.

Pentru mai multe informații utile despre protejarea mediului, te așteptăm și pe:

Iconita Instagram 2


Harta Reciclării este un program al asociației Viitor Plus, o organizație non-profit înființată în 2006, cu o experiență în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu.

Principalele programe derulate sunt: Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Recicleta, Harta Reciclării, Eco Provocarea, Birou Eco, Amenajarea eco-turistică a cascadei Bigăr, Regenesys, Pod cu Pod luminezi o casă.

NEWSLETTER

Introduceți aici adresa de email pentru a vă abona la lista de noutăți Harta Reciclarii

 

Prin abonare vă exprimați acordul de a primi informații despre Harta Reciclării și programele Viitor Plus.

Copyright © 2022 Viitor Plus.

Back To Top