fbpx
skip to Main Content
Colectarea Separată

Cum să transformăm colectarea separată într-un obicei zilnic

Transformă colectarea separată într-un obicei zilnic. Adaugă încă un coș pentru reciclabile, lângă coșul de gunoi menajer.

Ulterior, poți separa deșeurile pe mai multe categorii în momentul predării lor către firma de salubritate. Le poți separa înainte de a le depozita în containerele speciale, dacă spațiul de acasă îți permite să ai mai multe coșuri. Dacă spațiul de depozitare de acasă sau de la birou îți permite, este indicat să separi reciclabilele în cele 3 categorii principale: hârtie & carton, plastic & metal, sticlă.

Identifică cele convenabile opțiuni pentru tine atunci când vine vorba despre predarea reciclabilelor pe care le-ai colectat selectiv pe https://localizare.hartareciclarii.ro/.

Începe prin a afla dacă firma de salubritate ce deservește aria ta are un program de colectare separată. Verifică dacă hypermarketul la care mergi are spații speciale pentru reciclare. Îți va fi ușor să le predai acolo când mergi la cumpărături. Află ce alte puncte de colectare există aproape de tine (containere din apropierea casei, blocului, centre și depozite speciale de colectare din zonă.), accesând această secțiune a Hărții Reciclării.

Menține-ți intenția de a colecta separat pe parcursul întregii zile.

Dacă la birou încă nu sortați reciclabilele, discută cu colegii pentru a începe un sistem de colectare separată.

Discută cu cei din jurul tău, din comunitatea din care faci parte, despre obiectivul tău de a colecta separat.

Poți afla informații utile de la cei care deja sortează resursele reciclabile. Dacă ai informații despre noi puncte de colectare, pe care nu le-ai văzut pe Hartă, nu uita că le poți adăuga în platformă. Astfel, vei ajuta și alte persoane care doresc să colecteze reciclabilele. Aici poți vedea cum poți adăuga un punct nou de colectare. Astfel, cu ajutorul comunității, Harta Reciclării se extinde.

La început, procesul de colectare separată poate să pară o sarcină în plus. Însă, pe măsură ce începem să ne schimbăm percepția despre deșeuri și despre importanța colectării separate, pe măsură ce integrăm colectarea în rutina zilnică și o transformăm într-un obicei, o să o privim ca pe o acțiune firească. Comportamentul fiecăruia dintre noi, prin cumularea cantităților reciclate, va determina un impact benefic asupra mediului.

Pentru mai multe informații utile despre protejarea mediului, te așteptăm și pe:

Iconita Instagram 2

 


Harta Reciclării este un program al asociației Viitor Plus, dezvoltat în parteneriat cu platforma de sustenabilitate După Noi a Sistemului Coca-Cola în România. Viitor Plus este o organizație non-profit înființată în 2006, cu o experiență în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Recicleta, Harta Reciclării, Eco Provocarea, Bine Primit și Birou Eco.

       

Pentru mai multe informații utile despre protejarea mediului, te așteptăm și pe:

Iconita Instagram 2

Harta Reciclării este un program al asociației Viitor Plus, dezvoltat în parteneriat cu platforma de sustenabilitate După Noi a Sistemului Coca-Cola în România.

Viitor Plus este o organizație non-profit înființată în 2006, cu o experiență în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Bine Primit, Birou Eco, Eco Provocarea, Harta Reciclării, Recicleta și Regenesis.

NEWSLETTER

Introduceți aici adresa de email pentru a vă abona la lista de noutăți Harta Reciclarii

Prin abonare vă exprimați acordul de a primi informații despre Harta Reciclării și programele Viitor Plus.

Copyright © 2024 Viitor Plus.

Back To Top