fbpx
skip to Main Content
Aplicații Care Te Invită Să Acționezi Pentru Mediu

5 aplicații care te invită să acționezi pentru mediu

De cele mai multe ori ai văzut gunoaie aruncate la întâmplare sau ai zărit niște puncte de colectare separată în drumul tău spre muncă. Probabil te-ai gândit ce poți face pentru a ajuta mediul, iar noi venim către tine cu 5 aplicații care te invită să acționezi pentru mediu.

Harta Reciclării – webapp disponibil din browser și aplicație nativă în versiunea beta disponibilă pe Android

Harta Reciclării este prima platformă națională, interactivă, care permite identificarea și localizarea punctelor de colectare separată a deșeurilor reciclabile din România. Aplicația oferă utilizatorilor și posibilitatea de a contribui la baza de date a hărții, prin adăugarea de noi puncte de colectare separată. De asemenea, utilizatorii pot oferi feedback punctelor deja existente dacă descrierea nu este conformă cu realitatea. Tocmai pentru că informațiile din teren se pot schimba rapid, cu ajutorul utilizatorilor, Harta Reciclării rămâne actualizată.

Inspectorul Pădurii

De câte ori ai întâlnit pe șosele un camion plin cu lemne și te-ai întrebat dacă are autorizație? Aplicația Inspectorul Pădurii pune la dispoziția populației generale un sistem de urmărire în timp real a masei lemnoase din România. Oricine observă un transport de masă lemnoasă poate verifica prin intermediul aplicației numărul de înmatriculare al autovehiculului și dacă transportul are autorizație. În cazul în care transportul nu are autorizație, poți apela 112 pentru a semnala acel transport. Asigură-te că reții numărul autovehiculului, data, ora și locul unde l-ai întâlnit, pentru a da informații cât mai detaliate autorităților.

TrashOut – World Cleanup Day partner

TrashOut este o aplicație care te ajută să semnalezi și să cartezi locurile unde se află deșeuri aruncate ilegal în jurul lumii și să informezi autoritățile locale și ONG-urile despre problemă. Prin aplicație poți raporta și actualiza locurile unde se află deșeuri, poți citi știri și articole despre mediu, reciclare, activități civice și acțiuni de curățenie la care te poți alătura. De asemenea, poți vedea statistici în funcție de țara din care ești și poți vedea istoricul și statusul raportărilor tale.

InfoDeșeuri

InfoDeșeuri este o aplicație care te ajută să gestionezi mai bine problema deșeurilor din gospodărie sau de la locul de muncă. Cu ajutorul aplicației vei primi notificări care te vor informa de fiecare dată când va trebui să scoți pubela cu deșeuri. În aplicație găsești și un calendar cu zilele din săptămână în care se fac colectările în zona ta. Mai mult, vei găsi informații despre cum se colectează corect și modul de separare al deșeurilor pe fracții. De asemenea, poți sesiza autoritățile locale printr-un instrument de raportare a unei probleme, având la dispoziție și legislația din domeniu.

Share waste

Prin Share waste te poți conecta cu oameni care compostează și își doresc materie de compostat. Aceste gazde primesc de la utilizatorii aplicației materie organică, resturi de la fructe și legume care în mod normal ajung la groapa de gunoi. E foarte simplu! Intri în aplicație și cauți o persoană în apropiere care are cutie de compost.

Dacă știi alte aplicații care te invită să acționezi pentru mediu și încurajează protejarea mediului te invităm să ne scrii pe pagina de Facebook sau Instagram.

Pentru mai multe informații utile despre protejarea mediului, te așteptăm și pe:

Iconita Instagram 2


Harta Reciclării este un program al asociației Viitor Plus, o organizație non-profit înființată în 2006, cu o experiență în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu.

Principalele programe derulate sunt: Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Recicleta, Harta Reciclării, Eco Provocarea, Birou Eco, Amenajarea eco-turistică a cascadei Bigăr, Regenesys, Pod cu Pod luminezi o casă.

       

Pentru mai multe informații utile despre protejarea mediului, te așteptăm și pe:

Iconita Instagram 2

Harta Reciclării este un program al asociației Viitor Plus, dezvoltat în parteneriat cu platforma de sustenabilitate După Noi a Sistemului Coca-Cola în România.

Viitor Plus este o organizație non-profit înființată în 2006, cu o experiență în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Bine Primit, Birou Eco, Eco Provocarea, Harta Reciclării, Recicleta și Regenesis.

NEWSLETTER

Introduceți aici adresa de email pentru a vă abona la lista de noutăți Harta Reciclarii

Prin abonare vă exprimați acordul de a primi informații despre Harta Reciclării și programele Viitor Plus.

Copyright © 2024 Viitor Plus.

Back To Top