fbpx
skip to Main Content

Filtre auto

Dacă ai decis să nu mergi la service pentru schimbul de ulei auto și filtrele de ulei, trebuie să te asiguri că toate aceste consumabile ajung la centrele de reciclat. Uleiul unui motor, dacă nu este reciclat corespunzător, poate contamina milioane de litri de apă dacă se infiltrează în pânza freatică, iar filtrele de ulei sunt compuse majoritar din fier, metal care poate fi reciclat foarte ușor.

Cum se colectează?

În cazul în care ai decis să faci schimbul de ulei acasă, trebuie să te asiguri că ai următoarele lucruri la îndemână: o tavă sau recipient în care să se scurgă uleiul, un recipient în care să îl transporți până la centrele de colectarea a uleiurilor uzate și o pungă de plastic care se poate sigila pentru filtrul de ulei.

Urmează următorii pași:

  • Pune sub mașina o tavă în care să se scurgă uleiul. Asigură-te că uleiul nu se scurge pe jos (dacă se întâmplă astfel, folosește un material absorbant pentru a-l curăța);
  • După ce ai schimbat uleiul, pune-l  într-un recipient de plastic și depozitează-l într-un loc întunecat;
  • Pune filtrul vechi într-o pungă sigilată;
  • Reciclează-le la centre specializate.

 

Cum se reciclează?

Filtrele auto sunt reciclabile și valoroase. În centrele de reciclare, filtrele trec printr-un proces de sortare și de curățare, sunt zdrobite în bucăți mici și încălzite pentru a îndepărta orice ulei rămas, care este colectat și reciclat. Filtrele sunt apoi mărunțite, presate și compactate în blocuri.

Video:

https://www.youtube.com/watch?v=apRK8CXr3RU 

 

Pentru mai multe informații utile despre protejarea mediului, te așteptăm și pe:

Iconita Instagram 2


Harta Reciclării este un program al asociației Viitor Plus, dezvoltat în parteneriat cu platforma de sustenabilitate După Noi a Sistemului Coca-Cola în România. Viitor Plus este o organizație non-profit înființată în 2006, cu o experiență în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Recicleta, Harta Reciclării, Eco Provocarea, Bine Primit și Birou Eco.

 

Surse:

https://www.wikihow.com/Recycle-a-Used-Oil-Filter

https://www.cleanaway.com.au/sustainable-future/recycling-used-oil-filters/

https://earth911.com/recycling-guide/how-to-recycle-motor-oil-and-filters/

       

Pentru mai multe informații utile despre protejarea mediului, te așteptăm și pe:

Iconita Instagram 2

Harta Reciclării este un program al asociației Viitor Plus, dezvoltat în parteneriat cu platforma de sustenabilitate După Noi a Sistemului Coca-Cola în România.

Viitor Plus este o organizație non-profit înființată în 2006, cu o experiență în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Bine Primit, Birou Eco, Eco Provocarea, Harta Reciclării, Recicleta și Regenesis.

NEWSLETTER

Introduceți aici adresa de email pentru a vă abona la lista de noutăți Harta Reciclarii

Prin abonare vă exprimați acordul de a primi informații despre Harta Reciclării și programele Viitor Plus.

Copyright © 2024 Viitor Plus.

Back To Top