fbpx
skip to Main Content
știați Că Aluminiul

Știați că aluminiul…

Știați că aluminiul poate fi topit la infinit și transformat în produse și ambalaje noi?

  • Aluminiul poate fi reciclat fără a pierde din calitate și din proprietăți, este reciclabil 100% și poate fi revalorificat la nesfârșit?
  • Se estimează că în doar 6 săptămâni, o doză pe care o duci acum la reciclat va trece prin tot procesul de reciclare și se va reîntoarce pe raftul magazinului?
  • Reciclarea aluminiului economisește 90% din energia necesară pentru a produce de la zero un produs, atunci când este folosit în procesul de producție în locul materiilor prime?
  • Reciclând 1 tonă de aluminiu, nu se mai emit în atmosferă 9 tone de CO2? Asta înseamnă, o cantitate echivalentă cu cea pe care o consumi conducând aproximativ 40.000 km cu mașina.
  • Dozele de aluminiu sunt, probabil, cele mai reciclate obiecte? Dar nu sunt singurele! Se reciclează, de asemenea, și lucruri precum ramele de ferestre din aluminiu.
  • Reciclarea unei doze de aluminiu salvează suficientă energie pentru a alimenta un televizor pentru aproximativ 3 ore?
  • Dacă sunt aruncate în natură sau depozitate la groapa de gunoi, dozele de aluminiu se degradează în 500 de ani sau chiar mai mult?
  • Sunt peste 80 de miliarde de doze de aluminiu care se folosesc, anual, la nivel mondial?
  • Cu foarte mulți ani în urmă, aluminiul era un metal mai valoros decât aurul?

Pentru mai multe informații utile despre protejarea mediului, te așteptăm și pe:

Iconita Instagram 2


Harta Reciclării este un program al asociației Viitor Plus, o organizație non-profit înființată în 2006, cu o experiență în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu.

Principalele programe derulate sunt: Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Recicleta, Harta Reciclării, Eco Provocarea, Birou Eco, Amenajarea eco-turistică a cascadei Bigăr, Regenesys, Pod cu Pod luminezi o casă.

Sursa:

https://www.conserve-energy-future.com/various-recycling-facts.php

NEWSLETTER

Introduceți aici adresa de email pentru a vă abona la lista de noutăți Harta Reciclarii

Prin abonare vă exprimați acordul de a primi informații despre Harta Reciclării și programele Viitor Plus.

Copyright © 2024 Viitor Plus.

Back To Top