fbpx
skip to Main Content

“Cu cât este făcută mai din timp, cu atât educația de mediu are un impact mai mare. Pare de neînțeles cum unii oameni, inclusiv cu studii superioare, nu înțeleg astăzi că multe dintre activitățile lor au efecte negative ireversibile asupra mediului înconjurător. Dacă ar fi avut acces la educația de mediu atunci când erau copii, poate acum ar fi știut ce schimbări au de făcut.”

Mihail Tănase

„Educația de mediu în școli este esențială pentru a forma cetățeni responsabili, conștienți de problemele mediului și capabili să ia atitudini în cunoștință de cauză pentru protejarea lui. Procesul constant de învățare și descoperire, de la mic la mare, pentru a construi o generație conștientă și implicată este o investiție în planeta noastră, o investiție în noi înșine.”

Radu Hădăreanu

„Educația de mediu alături de celelalte tipuri de educație (educația pentru sănătate, educația prin sport, educația financiară, etc) reprezintă o componentă importantă a educației, mai ales, în acest context extrem de complex pe care-l traversăm. Este important să le oferim viitoarelor generații informații, sprijin și educare pentru schimba atitudini și pentru a forma cetățeni activi și implicați.”

Daniela Mironescu

„Educația este una dintre credințele mele și sunt conștientă că un singur om poate schimba atât de multe lucruri în jurul său dacă ia atitudine. Doar cu ajutorul educației de mediu putem înțelege, respecta și aprecia profund frumusețea naturii și importanța ei în viețile noastre, creând astfel un viitor sustenabil pentru următoarele generații.”

Iustina Bucur

„Eu cred cu tărie în importanța educației de mediu. Este esențial să îi învățăm pe oameni, încă de la vârste fragede, să înțeleagă legătura strânsă dintre acțiunile noastre și sănătatea planetei. Cu cât oamenii sunt mai bine informați și conștienți, cu atât vor fi mai motivați să contribuie la conservarea mediului și să adopte un stil de viață sustenabil.”

Carmen Roman

NEWSLETTER

Introduceți aici adresa de email pentru a vă abona la lista de noutăți Harta Reciclarii

Prin abonare vă exprimați acordul de a primi informații despre Harta Reciclării și programele Viitor Plus.

Copyright © 2024 Viitor Plus.

Back To Top