skip to Main Content

Ziua Porților Deschise la Viitor Plus

Prin activitățile permanente pe care le derulează, asociația Viitor Plus contribuie la transformarea societății într-una sustenabilă. O face, zi de zi, prin programele de educație de mediu, informare și consultanță, antreprenoriat social, plantări de păduri adiționale și colectare de deșeuri reciclabile.

De Ziua Națională a Sustenabilității, pe 27 octombrie, Viitor Plus a organizat Ziua Porților Deschise, eveniment prin care a prezentat, în noul său sediu, modul în care asociația contribuie la promovarea sustenabilității.

„Asociația Viitor Plus s-a înființat acum 17 ani exact din acest motiv – pentru a căuta soluții pentru tranziția societății noastre către o lume care să se dezvolte în armonie cu natura”, a declarat Teia Ciulacu, președinta Viitor Plus, la conferința care a dat startul evenimentului.

În cadrul conferinței de presă au mai vorbit Mihai Drăgan – directorul de comunicare al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Gabriel Carnariu – manager de comunitate în cadrul Ambasadei Sustenabilității, Dragoș Neamțu – Șef Serviciu Politici Industriale din Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Alina Dumitrașcu – consilier în cadrul Serviciului Strategii și Curriculum al Ministerului Educației și Ancuța Vameșu – președinta RISE (Rețeaua Română a Întreprinderilor Sociale de Inserție prin Activitate Economică).

Vorbind despre importanța educației de mediu, Teia Ciulacu a subliniat că investiția în orele din Săptămâna Verde se va vedea pe termen mediu și lung.

Copiii de azi vor fi primari, politicieni, directori de companii și vor lua decizii. Gândiți-vă cum ar fi arătat România azi dacă am fi avut educație de mediu acum 30 de ani” – Teia Ciulacu președinta Viitor Plus.

Ateliere, prezentări și demonstrații

Echipa Viitor Plus a pregătit o serie de prezentări, ateliere de educație de mediu și de învățare desfășurate desfășurate simultan în sediul și curtea asociației.

Acestora li s-au alăturat invitații și partenerii Viitor Plus, care au contribuit la organizarea unui târg de economie circulară și au participat la atelierele de pictură pe sacoșe textile și de realizare a hârtiei reciclate, la deșeurometru și au primit idei de cadouri sustenabile.

Cu ocazia evenimentului, unitatea protejată a ONG-ului – Atelierul de Pânză – a inaugurat oficial utilajul de tocare a materialelor textile. Pentru achiziția utilajului, programul a primit o finanțare de la Ministerul Economiei, prin programul de stimulare a economiei circulare.

Cu ajutorul acestui echipament, generarea deșeurilor textile din Atelierul de Pânză va fi redusă spre zero, precum și un obiectiv pe termen lung de a gestiona eficient resturile textile generate și de alte companii.

Webinarii despre reducere, reutilizare și reciclare

Eco Provocarea a dat startul – toamna aceasta – la cea de-a 13-a ediții a concursului național. Până acum, la edițiile anterioare 36.000 de elevi au învățat sau făcut voluntariat pentru mediu în comunitățile lor, program în care copii au colectat peste 1 milion de kg de deșeuri reciclabile și le-au trimis spre centre de colectare. Anul acesta premiile sunt de 100.000 lei la concursul Eco Provocarea.

Adoptă un Copac a plantat, de la lansarea programului, este 1,3 milioane de puieți în zonele degradate sau deșertificate din sudul României. La Ziua Porților Deschise, membrii echipei au organizat un atelier de producerea a hârtiei reciclate.

Profesorii, partenerii asociației Viitor Plus în transmiterea educației de mediu, pentru generația viitoare, au asistat la două webinarii transmise live pe platforma Facebook despre Reducere și Reutilizare și despre Reciclare, susținute de membrii  Harta Reciclării.

Recicleta a colectat, până în prezent, 1,1 milioane de kg de deșeuri reciclabile cu mijloace de transport ecologic. Echipa programului a organizat un șotron al deșeurilor la care participanții să descopere prin joc obiectele care se reciclează și care nu. În această perioadă echipa Recicleta organizează un concurs în școlile din București și Ilfov și oferă gratuit recipiente de colectare pe 5 fracții. Premii pentru unitățile de învățământ au o valoare totală de 29.500 lei.

Asociația Viitor Plus se angajează să continue eforturile pentru promovarea sustenabilității în România și pentru crearea unui viitor mai bun și mai verde pentru toți cetățenii.

Pentru mai multe informații utile despre protejarea mediului, te așteptăm și pe:

Iconita Instagram 2

 

 

Harta Reciclării este un program al asociației Viitor Plus, dezvoltat în parteneriat cu platforma de sustenabilitate După Noi a Sistemului Coca-Cola în România. Viitor Plus este o organizație non-profit înființată în 2006, cu o experiență în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Recicleta, Harta Reciclării, Eco Provocarea, Bine Primit și Birou Eco.

       

Pentru mai multe informații utile despre protejarea mediului, te așteptăm și pe:

Iconita Instagram 2

Harta Reciclării este un program al asociației Viitor Plus, dezvoltat în parteneriat cu platforma de sustenabilitate După Noi a Sistemului Coca-Cola în România.

Viitor Plus este o organizație non-profit înființată în 2006, cu o experiență în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Bine Primit, Birou Eco, Eco Provocarea, Harta Reciclării, Recicleta și Regenesis.

NEWSLETTER

Introduceți aici adresa de email pentru a vă abona la lista de noutăți Harta Reciclarii

Prin abonare vă exprimați acordul de a primi informații despre Harta Reciclării și programele Viitor Plus.

Copyright © 2024 Viitor Plus.

Back To Top