fbpx
skip to Main Content
Reciclam In Bucuresti

Viitor Plus anunță un nou proiect – „Reciclăm în București”

Asociația Viitor Plus, prin programul Harta Reciclării, derulează proiectul „Reciclăm în București” susținut de către Primăria Municipiului București

Proiectul „Reciclăm în București” are ca scop creșterea gradul de conștientizare și de informare a bucureștenilor despre colectarea și separarea corectă a deșeurilor reciclabile și de pregătirea acestora înainte de a fi predate operatorului de salubritate, pentru a crește șansele ca acestea să fie reciclate.

Proiectul este realizat cu sprijin de la bugetul local al Municipiului București și va presupune elaborarea de ghiduri informative despre pregătire și sortare, precum și opțiunile de colectare a deșeurilor în București și de clipuri video cu regulile despre colectarea separată a reciclabilelor.

Reciclam in Bucuresti

Lansarea campaniei Reciclăm în București

Campania de conștientizare „Reciclăm în București” va fi lansată miercuri, 24 noiembrie, ora 10:00. Momentul va fi marcat printr-o  conferință de presă care îi va avea ca invitații pe reprezentanții primăriilor de sector și pe cei ai Primăriei Municipiului București responsabili de salubrizarea, cu tema Soluții pentru creșterea gradului de colectare separată a deșeurilor municipale din București.

Principala componentă a proiectului „Reciclăm în București”, care va putea fi utilizată și după ce campania se va încheia în mod formal, o reprezintă cele șase ghiduri informative pentru fiecare sector al Capitalei. Acestea vor conține regulile generale de colectare separată a mai multor tipuri de deșeuri – de la deșeuri de ambalaje reciclabile, până la deșeuri voluminoase sau deșeuri periculoase.

Totodată, ghidurile vor prezenta opțiunile pe care le au bucureștenii pentru colectarea separată a materialelor reciclabile, atât cele oferite de operatorul de salubritate,  dar și opțiunile alternative pentru acele tipuri de deșeuri pentru care operatorul de salubritate nu oferă opțiuni specifice sau nu oferă opțiuni care să permită sortarea acestora în vederea reciclării.

Proiectul „Reciclăm în București” își mai propune să reducă neîncrederea bucureștenilor legată de amestecul deșeurilor colectate separat și trimitere lor la groapă. În acest sens, ghidurile vor prezenta cât mai mulți actori (sortator, reciclator etc.) de pe traseul deșeurilor după momentul în care locuitorii Capitalei le-au predat operatorului de salubritate sau altui colector.

__

Proiect realizat cu sprijin de la bugetul local al Municipiului București. Conținutul acestui proiect nu reflectă neapărat poziția Primăriei Municipiului București/Consiliului General al Municipiului București și nu implică nicio responsabilitate din partea Autorității Finanțatoare.

Pentru mai multe informații utile despre protejarea mediului, te așteptăm și pe:

Iconita Instagram 2


Harta Reciclării este un program al asociației Viitor Plus, o organizație non-profit înființată în 2006 și are experiență în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu.

Principalele programe derulate sunt: Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Recicleta, Harta Reciclării, Eco Provocarea, Birou Eco, Amenajarea eco-turistică a cascadei Bigăr, Regenesys, Pod cu Pod luminezi o casă.

       

Pentru mai multe informații utile despre protejarea mediului, te așteptăm și pe:

Iconita Instagram 2

Harta Reciclării este un program al asociației Viitor Plus, dezvoltat în parteneriat cu platforma de sustenabilitate După Noi a Sistemului Coca-Cola în România.

Viitor Plus este o organizație non-profit înființată în 2006, cu o experiență în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Bine Primit, Birou Eco, Eco Provocarea, Harta Reciclării, Recicleta și Regenesis.

NEWSLETTER

Introduceți aici adresa de email pentru a vă abona la lista de noutăți Harta Reciclarii

Prin abonare vă exprimați acordul de a primi informații despre Harta Reciclării și programele Viitor Plus.

Copyright © 2024 Viitor Plus.

Back To Top