fbpx
skip to Main Content

De ce să redirecționezi pentru educația de mediu?

Până pe 25 mai, românii pot dona 3,5% din impozitul datorat statului către o cauză aleasă de ei. Îți vom arăta de ce credem că este important să donezi pentru educația de mediu.

Asociațiile și organizațiile non-guvernamentale reprezintă puntea de legătură între cetățeni, companii private și instituțiile statului. Companiile private au ca principal scop obținerea profitului, în vreme ce instituțiile statului au ajuns mult prea birocratice pentru a răspunde, rapid și punctual, la anumite nevoi sau probleme apărute în societate.

ONG-urile reprezintă dorința comunităților de a aduce schimbare. De exemplu, de a asigura respectarea libertăților, de a le oferi copiilor defavorizați șansa de a merge la școală, de a proteja natura, de a oferi acces la tratament persoanelor care nu și-l pot permite, de a planta copaci pe terenuri degradate sau defrișate.

Sunt mii de cauze pe care aceste organizații le promovează, iar cetățenii le pot susține pe care le doresc la rândul lor. Există o modalitate prin care aproape oricine poate dona, fără să plătească nimic.

Fără costuri suplimentare, poți susține o cauză

Persoanele fizice pot aloca o parte din impozitul datorat statului unei asociații sau unei cauze care le este apropiată. Mai simplu explicat, din 10% impozit care merge la stat, poți alege să trimiți anual 3,5% către o organizație aleasă de tine.

Se poate face acest lucru prin completarea formularului 230, folosit de contribuabili pentru redirecționarea impozitului pe venit datorat statului. Mecanismul redirecționării nu presupune niciun cost pentru persoana care completează formularul, fie că este salariat, freelancer sau pensionar.

Formularul trebuie depus până pe data de 25 mai. El poate fi, adeseori, completat direct pe site-ul asociației către care intenționezi să redirecționezi banii.

De exemplu, dacă dorești să redirecționezi către Viitor Plus, poți completa formularul pe site-ul asociației.

Redirectioneaza 3,5% pentru educatie de mediu

Viitor Plus susține educația de mediu în școli

Protecția mediului nu se află în topul priorităților românilor. Atunci când oamenii obișnuiți nu sunt preocupați de un subiect, nici politicienii nu îi acordă prea multă atenție. Aerul din marile orașe este din ce în ce mai poluat. Pădurile sunt defrișate în continuare. Deșeurile ajung tot la gropile de gunoi, deși ar trebui colectate separat și reciclate.

Toate de mai sus și multe altele nu sunt doar probleme de mediu, ci și riscuri majore la sănătatea și bunăstarea noastră. Cum putem aduce schimbarea? Prin creșterea interesului românilor pentru protejarea mediului.

Avem, astfel, nevoie de o mai bună informare și conștientizarea necesității protejării mediului înconjurător. Viitor Plus face acest lucru, prin programele adresate românilor de orice vârstă. Unul dintre principalele obiective urmărite de asociație este familiarizarea elevilor și tinerilor din România cu principalele teme de protecție a mediului.

Aproape toate programele asociației, printre care Atelierul de Pânză, Adoptă un Copac, Recicleta, derulează activități educaționale. La Harta Reciclării, lecția de Reducere și Reutilizare a ajuns la 50.000 de elevi doar anul trecut. Există chiar și un program dedicat exclusiv elevilor și tinerilor.  Eco Provocarea promovează educația și leadershipul de mediu în rândul tinerilor printr-un concurs național care încurajează inițiativa și lucrul în echipă.

Anul acesta educația de mediu a primit susținerea autorităților prin introducerea Săptămânii Verzi în calendarul școlar. Pentru a ajuta la pregătirea acestui eveniment, Viitor Plus a lansat propria platformă cu materiale. Aceasta adună ghiduri și lecții de educație de mediu care pot fi accesate atât de cadrele didactice, cât și de părinți și elevi – https://www.viitorplus.ro/educationale/.

Mai multe detalii despre campania Primii Pași în Săptămâna Verde, cu Viitor Plus găsiți aici.

Copii sunt viitorul societății și – în același timp – sunt cei care vor avea cel mai mult de suferit din cauza consecințelor deciziilor noastre. Oferă-le șansa de a cunoaște mai bine mediul înconjurător. Donează către Viitor Plus pentru educația de mediu.

Pentru mai multe informații utile despre protejarea mediului, te așteptăm și pe:

Iconita Instagram 2

 

 

 

Harta Reciclării este un program al asociației Viitor Plus, o organizație non-profit înființată în 2006, cu o experiență în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Recicleta, Harta Reciclării, Eco Provocarea, Bine Primit și Birou Eco.

NEWSLETTER

Introduceți aici adresa de email pentru a vă abona la lista de noutăți Harta Reciclarii

 

Prin abonare vă exprimați acordul de a primi informații despre Harta Reciclării și programele Viitor Plus.

Copyright © 2022 Viitor Plus.

Back To Top