fbpx
skip to Main Content

Peste 10.000 de profesori la webinariile pentru Săptămâna Verde

Săptămâna Verde, program formal dedicat educației de mediu în fiecare școală, a debutat cu patru webinarii gratuite, create și prezentate de trainerii Viitor Plus. Au participat peste 10.000 de profesori interesați de idei și activități realizabile pe parcursul unei săptămâni.

Webinariile au făcut parte din campania Primii pași în Săptămâna Verde, cu Viitor Plus. Lansarea a fost marcată cu o dezbaterea cu cadre didactice, reprezentanții Ministerului Educației, al Mediului și cei ai Viitor Plus.

„Inițiativa programului Săptămâna verde este salutară și este un pas important în implementarea educației pentru mediu în școli și a formării unor atitudini prietenoase cu natura în rândul elevilor”, a punctat Teia Ciulacu, președinta asociației Viitor Plus. „Pe de altă parte, este necesar ca autoritățile să susțină și financiar școlile în acest demers, pentru realizarea unor proiecte coerente și cu impact în rândul elevilor, altfel profesorii și responsabilii de mediu din școli se vor afla în situația de a inventa soluții la limită pentru a crea activități care să acopere o săptămână de lucru non-formal cu elevii.”

„Trebuie să abordăm cu toată seriozitatea tema schimbărilor climatice și trebuie să investim sume importante în mediu și, până la urmă, în țara noastră. Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, ca partener în aceste activități, va sprijini activitățile profesorilor care vin către noi, va furniza materiale educaționale pe teme de mediu, va facilita accesul în arii naturale protejate, crearea de trasee tematice sau informări privind stațiile meteo din țară”, a menționat Cristian-Valer Beșeni, secretar de stat în Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și Mediului.

Platforma de materiale educaționale

Dezbaterea, care a deschis săptămâna, a ajuns la peste 16.000 de oameni. A fost urmată de o serie de patru webinarii de formare și ghidaj pentru profesori. Temele abordate au fost schimbările climatice, economia circulară, importanța pădurilor și educația non-formală.

Înregistrările acestor întâlniri educaționale sunt disponibile în integralitate pe platforma Viitor Plus, aici: Viitor Plus – Materiale educaționale. Totodată, profesorii, părinții, elevii sau facilitatorii pot descărca în continuare materialele educaționale gratuit din website-ul organizației Viitor Plus.

Ministerul Educației a lansat, la finalul săptămânii trecute, platforma agregator al mai multor materiale educaționale disponibile profesorilor.

„Platforma propune o serie de materiale suport profesorilor implicați în activităților din Săptămâna verde, iar aceștia nu ar trebui să se limiteze la ele. De asemenea, platforma se adresează în egală măsură elevilor și părinților”, a menționat Alina Dumitrașcu, consilier în Ministerul Educației.

Materialele educaționale Viitor Plus, pregătite și testate în clasă și în afara ei de peste 10 ani în programele Eco Provocarea, Harta Reciclării, Adoptă un Copac și Recicleta sunt prezente și pe acestă platformă, cât și pe site-ul propriu www.viitorplus.ro/educationale.

Viitor Plus rămâne un facilitator de dialog între autorități, profesori și oameni interesați de educația și activitățile de mediu cu impact pe termen lung. Organizația non-guvernamentală promovează educația pentru mediu cu impact pe termen lung, este furnizor de materiale educaționale de mediu și facilitator al dialogului între autorități și cadre didactice.

Pentru mai multe informații utile despre protejarea mediului, te așteptăm și pe:

Iconita Instagram 2

 

 

 

Harta Reciclării este un program al asociației Viitor Plus, dezvoltat în parteneriat cu platforma de sustenabilitate După Noi a Sistemului Coca-Cola în România.

Viitor Plus este o organizație non-profit înființată în 2006, cu o experiență în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Recicleta, Harta Reciclării, Eco Provocarea, Bine Primit și Birou Eco.

       

Pentru mai multe informații utile despre protejarea mediului, te așteptăm și pe:

Iconita Instagram 2

Harta Reciclării este un program al asociației Viitor Plus, dezvoltat în parteneriat cu platforma de sustenabilitate După Noi a Sistemului Coca-Cola în România.

Viitor Plus este o organizație non-profit înființată în 2006, cu o experiență în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Bine Primit, Birou Eco, Eco Provocarea, Harta Reciclării, Recicleta și Regenesis.

NEWSLETTER

Introduceți aici adresa de email pentru a vă abona la lista de noutăți Harta Reciclarii

Prin abonare vă exprimați acordul de a primi informații despre Harta Reciclării și programele Viitor Plus.

Copyright © 2024 Viitor Plus.

Back To Top