fbpx
skip to Main Content

Economie circulară. Pași pentru a construi o cultură cu mai puține deșeuri

Ce înseamnă o economie circulară?

  1. Să învățăm cum să simplificăm, devenim mai puțin copleșiți, mai puțin distrași, să găsim valoare în utilizarea obiectelor pe termen lung, obiecte care sunt reutilizabile și au o viață lungă de întrebuințare.
  2. Să refuzăm obiectele de unică folosință – pe care le folosești o dată și apoi le arunci. Există alternative durabile, care te ajută să economisești pe termen lung.
  3. Să îmbrățișăm puterea comunității și puterea noastră de consumatori. Putem investi în comunitate prin crearea de programe de utilizare comună a unor bunuri. Grădini comunitare, facilități de compostare, artizani din comunitate, ne putem face vocea auzită în fața companiilor pentru a fabrica produse mai bune, care se pot recupera. Astfel, contribuim la o economie circulară.

Pentru mai multe informații utile despre protejarea mediului, te așteptăm și pe:

 


Harta Reciclării este un program ViitorPlus, o organizație non-profit cu o experiență de peste 14 ani în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un copac!, Atelierul de Pânză, RECICLETA, Harta Reciclării, ecOprovocarea, BirouEco, Amenajarea eco-turistică a cascadei Bigăr, Regenesys. Viziunea ViitorPlus: „Redescoperim împreună legătura cu natura și investim în ceea ce lăsăm în urma noastră”.

       

Pentru mai multe informații utile despre protejarea mediului, te așteptăm și pe:

Iconita Instagram 2

Harta Reciclării este un program al asociației Viitor Plus, dezvoltat în parteneriat cu platforma de sustenabilitate După Noi a Sistemului Coca-Cola în România.

Viitor Plus este o organizație non-profit înființată în 2006, cu o experiență în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Bine Primit, Birou Eco, Eco Provocarea, Harta Reciclării, Recicleta și Regenesis.

NEWSLETTER

Introduceți aici adresa de email pentru a vă abona la lista de noutăți Harta Reciclarii

Prin abonare vă exprimați acordul de a primi informații despre Harta Reciclării și programele Viitor Plus.

Copyright © 2024 Viitor Plus.

Back To Top