fbpx
skip to Main Content
Harta Reciclarii

Cum să găsești, să adaugi și să modifici puncte pe harta Reciclării

Marea majoritate a românilor au probleme cu găsirea unor puncte de colectare aflate la îndemână[1]. Într-o țară în care reciclăm doar e 11,1%[2] din deșeurile municipale, când ar trebui să reciclăm 50%, diferența dintre un ambalaj dus la reciclat și unul care ajunge la groapa de gunoi poate fi chiar această informație: UNDE se află punctul de colectare cel mai apropiat de casa mea? Soluția propusă de Harta Reciclării este o platformă participativă, pe care sunt deja cartate 7800 de puncte de colectare, puse la dispoziție de firme de salubritate, colectori, magazine și benzinării. Totuși, informațiile se schimbă și de la o zi la alta: sunt mutate containerele de colectare, se închid unele centre, se deschid altele noi și tot așa. De aceea este nevoie de fiecare dintre noi pentru a menține informația actuală și utilă. Împreună putem face multe, iar ajutând comunitatea, te ajuți și pe tine!

Iată cum vă puteți implica:

  1. Înregistrați-vă un cont!

În primul rând aveți nevoie de un cont pe site. Din motive lesne de înțeles, orice adăugare, modificare sau evaluare a punctelor se poate face doar de posesorii unui cont. Pentru a vă face cont, este nevoie să intrați pe https://localizare.hartareciclarii.ro/ și să apăsați pe butonul cu trei linii orizontale din dreapta sus. Apoi, va trebui să apăsați pe Facebook Register, să acceptați termenii și condițiile și să alegeți dacă doriți să primiți sau nu newslettere de la noi. De acum vă puteți implica!

harta reciclarii

 

 

harta reciclarii

  1. Adăugați puncte!

Orice utilizator poate adăuga puncte noi. Pentru a face asta, este nevoie să scrollați în jos pe pagina https://localizare.hartareciclarii.ro/ și să apăsați pe butonul verde „Adaugă un punct de colectare”. Urmează 6 pași foarte simpli, în care bifați tipul și numele punctului de colectare, adresa, materialele colectate și alte informații opționale. La final, verificați informațiile și salvați punctul!

harta reciclarii

Vă încurajăm să folosiți această opțiune de fiecare dată când vedeți un container de reciclare nou în zona în care locuiți, lucrați sau pe care o frecventați des. În plus, când vedeți centre de colectare mai mari sau locuri în care se strâng reciclabile mai puțin comune, puteți arunca o privire rapidă pe Harta pentru a verifica dacă acel punct este deja cartat.

Puteți urmări și acest clip pentru mai multe detalii: https://www.youtube.com/watch?v=8Olyqt4-_ew

  1. Modificați puncte!

Orice utilizator poate modifica punctele existente, pentru a corecta sau completa informațiile despre acestea. Pentru a face asta, apăsați pe un punct deja existent și apoi pe butonul „Modifică punctul de colectare”. Astfel veți putea modifica tipul și numele punctului de colectare, adresa, materialele colectate și alte informații opționale. Nu uitați să salvați la final!

harta reciclarii  harta reciclarii

Vă încurajăm să folosiți această opțiune dacă observați neconcordanțe între informațiile de pe Hartă și cele din teren sau dacă localizarea punctului ar putea fi mai precisă.

Puteți urmări și acest clip pentru mai multe detalii:

https://www.youtube.com/watch?v=EiZlOlwMZdQ

  1. Evaluează punctele!

Ai găsit un punct de colectare unde nu te așteptai? Acordă-i 5 puncte, ca să știe și alții că este un punct valid. Ai ajuns unde trebuia să fie un punct de colectare și ai constatat că nu mai este acolo? Marchează-l cu 1 punct, ca să nu aibă și alții aceeași surpriză neplăcută.

Vrei să te duci la sigur? Verifică punctul înainte de a porni către el! Cele care au cercul complet au primit feedback pozitiv, iar cele cu cercul incomplet s-ar putea să te dezamăgească.

harta reciclarii

harta reciclarii

  1. Salvați Harta pe ecran!

Pentru a avea acces ușor la Harta Reciclării de pe telefonul mobil, salvează iconița pe ecran. Astfel vei putea să intri imediat pe platformă, pentru a adăuga, modifica și evalua punctele de colectare. Pentru a face asta, apasă pe cele 3 puncte din dreapta barei de adresă și alege „Adaugă pe ecranul de pornire”. Gata, acum ai Harta mereu la îndemână!

harta reciclarii harta reciclarii

Pentru mai multe informații utile despre protejarea mediului, te așteptăm și pe:

Iconita Instagram 2


Harta Reciclării este un program al asociației Viitor Plus, o organizație non-profit înființată în 2006, cu o experiență în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu.

Principalele programe derulate sunt: Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Recicleta, Harta Reciclării, Eco Provocarea, Birou Eco, Amenajarea eco-turistică a cascadei Bigăr, Regenesys, Pod cu Pod luminezi o casă.

Surse:

[1] https://www.greennews.ro/article/romanii-stiu-si-vor-sa-recicleze-dar-nu-au-unde

[2] Eurostat 2018 https://ec.europa.eu/eurostat/databrowser/bookmark/b0edfced-7254-4bc8-9ddf-c9e6639d162e?lang=en

 

       

Pentru mai multe informații utile despre protejarea mediului, te așteptăm și pe:

Iconita Instagram 2

Harta Reciclării este un program al asociației Viitor Plus, dezvoltat în parteneriat cu platforma de sustenabilitate După Noi a Sistemului Coca-Cola în România.

Viitor Plus este o organizație non-profit înființată în 2006, cu o experiență în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Bine Primit, Birou Eco, Eco Provocarea, Harta Reciclării, Recicleta și Regenesis.

NEWSLETTER

Introduceți aici adresa de email pentru a vă abona la lista de noutăți Harta Reciclarii

Prin abonare vă exprimați acordul de a primi informații despre Harta Reciclării și programele Viitor Plus.

Copyright © 2024 Viitor Plus.

Back To Top