fbpx
skip to Main Content

Radiatoare

Radiatoarele auto sunt o componentă importantă în mecanismul de funcționare al mașinilor și se pot recicla la fel ca orice alt metal. În mașinile mai vechi, radiatoarele erau construite din alamă sau cupru. În prezent, majoritatea sunt făcute din aluminiu.

Cum se colectează?

Pentru a putea fi reciclate, radiatoarele trebuie îndepărtate din corpul mașinii și curățate de antigel. Acestea pot fi duse fie la centrele de colectare a metalelor, fie la dezmembrări.

Cum se reciclează?

Odată ajunse la centrele de reciclare, componentele radiatorului sunt separate (cleme de plastic, fire și alte componente auxiliare). Metalul se mărunțește, este compactat pentru a fi manipulat mai ușor și se topește.

Odată topit și tratat chimic pentru eliminarea impurităților, acesta este turnat în forme fixe pentru a fi vândut.

 

Pentru mai multe informații utile despre protejarea mediului, te așteptăm și pe:

Iconita Instagram 2


Harta Reciclării este un program al asociației Viitor Plus, dezvoltat în parteneriat cu platforma de sustenabilitate După Noi a Sistemului Coca-Cola în România. Viitor Plus este o organizație non-profit înființată în 2006, cu o experiență în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Recicleta, Harta Reciclării, Eco Provocarea, Bine Primit și Birou Eco.

Surse:

https://recyclenation.com/2015/05/how-to-recycle-radiators/

https://canyouthrowitaway.com/can-you-recycle-radiators/

       

Pentru mai multe informații utile despre protejarea mediului, te așteptăm și pe:

Iconita Instagram 2

Harta Reciclării este un program al asociației Viitor Plus, dezvoltat în parteneriat cu platforma de sustenabilitate După Noi a Sistemului Coca-Cola în România.

Viitor Plus este o organizație non-profit înființată în 2006, cu o experiență în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Bine Primit, Birou Eco, Eco Provocarea, Harta Reciclării, Recicleta și Regenesis.

NEWSLETTER

Introduceți aici adresa de email pentru a vă abona la lista de noutăți Harta Reciclarii

Prin abonare vă exprimați acordul de a primi informații despre Harta Reciclării și programele Viitor Plus.

Copyright © 2024 Viitor Plus.

Back To Top