skip to Main Content

Reciclarea Uleiului – Doza de reciclare ep. 8

Știai că uleiul alimentar uzat poate fi transformat în săpun natural, combustibil biodiesel sau în soluții de curățare?

Mai poți afla ce se reciclează și ce nu  în dicționarul de materiale.

Doza de Reciclare – episodul 7

♻ Știai că gradul de reciclare al unui DEEE poate ajunge la 93% cu tehnologii de reciclare performante? Sau că unele DEEE conțin metale grele sau gaze nocive pentru sănătatea noastră și a naturii? De aceea, ele trebuie colectate corespunzător pentru reciclare.

🌍 Află mai multe despre reducerea, reutilizarea și reciclarea DEEE-urilor din Doza de Reciclare și din pagina specială dedicată DEEE-urilor.

Reciclarea Sticlei – Doza de reciclare ep.6

Știai că sticla poate fi reciclată prin topire la infinit, fără a-și pierde proprietățile? Important de știut: costurile de reciclare sunt mai mici decât cele de producție a sticlei din materie prime, se economisește energie în procesul de reciclare, deci se reduc și emisiile de gaze nocive eliberate în atmosferă.

Mai poți afla ce se reciclează și ce nu  în dicționarul de materiale.

Doza de Reciclare – episodul 5

♻ Știai că NU se reciclează folia de aluminiu de la ciocolată? Sau că dozele de aluminiu si conservele ar trebui golite de conținut, clătite și compactate înainte de a le duce la reciclare?

🌍 Află mai multe despre reducerea, reutilizarea și reciclarea metalului din Doza de Reciclare și din pagina specială dedicată metalului.

Reciclarea Plasticului – Doza de reciclare ep.4

Știai că în practică nu toate ambalajele de plastic se reciclează, deși prezintă simbolul reciclare? Motivele sunt de natură economică.
De aceea, este mai bine să reducem și să prevenim consumul de plastic.

Mai poți afla ce se reciclează și ce nu  în dicționarul de materiale.

Doza de Reciclare – episodul 3

♻ Știai că NU se reciclează cartonul contaminat cu mâncare? Sau că banda adezivă trebuie îndepărtată de pe cutiile de carton înainte de a le duce la reciclare?

🌍 Află mai multe despre reducerea, reutilizarea și reciclarea cartonului din Doza de Reciclare și din pagina specială dedicată cartonului.

Reciclarea Hârtiei – Doza de reciclare ep.2

Știai că șervețelele de hârtie și paharele de cafea NU se reciclează? Sau că 1 tonă de hârtie reciclată salvează 17 arbori maturi?

Afli în video ce se reciclează și ce nu, dar și cum să reduci consumul de hârtie.

Mai poți citi despre reciclarea hârtiei  în dicționarul de materiale.

Doza de Reciclare – episodul 1

Reciclarea pe Înțelesul Tuturor! ♻ Afla Unde reciclezi, Regulile corecte de Reciclare, Soluții de prevenire a deșeurilor, prin reducere și reutilizare. 🌍 ♻ Doza de Reciclare îți aduce toate informațiile de care ai nevoie pentru a putea recicla corect, într-un format condensat și ușor de parcurs.

👉 Urmărește-ne pe Facebook, Instagram, Abonează-te la Youtube ca să fii primul care vede Doza de reciclare!
În fiecare săptămână lansăm un nou episod cu detalii practice si utile. 😉

Back To Top