skip to Main Content

Sesiuni educaționale online

Am pregătit pentru toți profesorii și elevii o lecție ONLINE interactivă și distractivă despre grija pentru mediu prin colectare separată și reciclarea deșeurilor! Scopul acestei sesiuni educaționale online este de a informa elevii despre importanța reciclării și care sunt regulile unei colectări corecte. Toate materiale sunt puse la dispoziția profesorilor în mod gratuit.

Profesorii care se înscriu sunt încurajați să susțină aceste sesiuni educaționale online.

În anul școlar 2019-2020, 634 de profesori, din 416 școli din România și Republica Moldova, au susținut sesiunile educaționale pentru 42.743 de elevi.

Profesorii ne-au oferit feedback la finalul campaniei. Aproximativ 97% dintre respondenți (238) au afirmat că ar dori să susțină o nouă sesiune educațională.

testimonial profesori

Raportul dintre partea teoretică și cea practică a fost apreciat de 82% dintre profesorii respondenți cu calificativul foarte bun și de 15% profesori cu calificativul potrivit. 3 profesori nu au răspuns.

Beneficii:

  • profesorii primesc adeverință după susținerea sesiunii online pentru cel puțin o clasă. Profesorii de școală generală care vor să educe mai mulți elevi sunt invitați să participe și la ecOprovocarea Junior (tot un proiect al asociației ViitorPlus)- un concurs cu premii totale în valoare de 20.000 lei pentru profesori și școlile lor.
  • elevii își pot personaliza online și descarca de pe hartareciclarii.ro propria diplomă  de participare.

Mostra diploma Harta Reciclarii

Pachetul educațional digital conține:

  • Planul de lecție cu detalii, dedicat profesorilor pentru pregătirea orei de curs. Cursurile sunt împărțite pe trei categorii de vârstă: elevi din clase primare, gimnaziu și liceu.
  • Suport de curs tip PPT și filmulețe educaționale.
  • Document cu informații utile despre ce se colectează și ce nu se colectează separat dedicat părinților pentru a recapitula acasă.
  • Link-uri către sursele educaționale suplimentare.
  • Afișe educaționale pe care le puteți tipări și folosi în școală în colțul de reciclare, la reluarea cursurilor.

sesiuni educaționale online

Dacă aveți nevoie de o adeverință pentru această activitate, după susținerea sesiunii educaționale, vă rugăm să ne trimiteți pe email ([email protected]) următoarele: numărul de elevi informați, la ce clasă/clase ați susținut sesiunea, minim 3 print screenuri/capturi de ecran din timpul sesiunii cu slide-urile educaționale și numărul de elevi participanți.

Pentru a beneficia de materialele educaționale digitale gratuite, vă rugăm să completați informațiile dvs. în formularul de mai jos:

(Veți primi pachetul educațional digital pe email, în aproximativ 3 zile lucrătoare de la completarea acestui formular.)

Create your own user feedback survey

La reluarea orelor în școală, pentru a implementa un sistem de colectare eficient în unitatea dvs. școlară, în cazul în care nu există deja, vă recomandăm să descărcați modulul 5 educațional din proiectul ecOprovocarea.

 

Acest document a fost elaborat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul acestui document este responsabilitatea exclusivă a ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă și nu se poate considera în niciun caz că reflectă poziția Uniunii Europene.

Back To Top