skip to Main Content

Sesiuni educaționale online

Cu ocazia Zilei Globale a Reciclării, lansăm înscrierile la webinariile GRATUITE despre reciclare dedicate cadrelor didactice pentru a primi informații de la specialiști în protejarea mediului și a preda ulterior propriilor elevi. După finalizarea webinarului, participanții primesc toate materialele necesare pentru a preda „Lecția de reducere, reutilizare și reciclare”, fie în mediul online, fie pentru predarea în sala de clasă. Am pregătit un plan de lecție atractiv și interactiv conceput pe 3 categorii de vârstă (școala primară, gimnaziu și liceu) pentru aceste sesiuni educaționale.

Beneficii:

  • ATENȚIE! Profesorii primesc adeverință DUPĂ susținerea sesiunii educaționale pentru cel puțin o clasă. Profesorii de școală generală care vor să educe mai mulți elevi sunt invitați să participe și la ecOprovocarea Junior (tot un proiect al asociației ViitorPlus) – un concurs cu premii totale în valoare de 20.000 lei pentru profesori și școlile lor.
  • Elevii primesc diplomă digitală de participare.

Mostra diploma Harta Reciclarii

Pachetul educațional conține:

  • Planul de lecție cu detalii, dedicat profesorilor pentru pregătirea orei de curs. Cursurile sunt împărțite pe trei categorii de vârstă: elevi din clase primare, gimnaziu și liceu.
  • Suport de curs tip PPT și filmulețe educaționale.
  • Document cu informații utile despre ce se colectează și ce nu se colectează separat dedicat părinților pentru a recapitula acasă.
  • Link-uri către sursele educaționale suplimentare.
  • Afișe educaționale pe care le puteți tipări și folosi în școală în colțul de reciclare, la reluarea cursurilor.
  • Profesorii pot opta pentru a susține fie lecția concepută pentru predarea online, fie lecția cu predare la clasă.

sesiuni educaționale

Dacă aveți nevoie de detalii suplimentare, vă rugăm să ne trimiteți un email la [email protected].

REZULTATE:

În anul școlar 2019-2020, 634 de profesori, din 416 școli din România și Republica Moldova, au susținut sesiunile educaționale pentru 42.743 de elevi.

Profesorii ne-au oferit feedback la finalul campaniei. Aproximativ 97% dintre respondenți (238) au afirmat că ar dori să susțină o nouă sesiune educațională.

Raportul dintre partea teoretică și cea practică a fost apreciat de 82% dintre profesorii respondenți cu calificativul foarte bun și de 15% profesori cu calificativul potrivit. 3 profesori nu au răspuns.

testimonial profesori


Acest document a fost elaborat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul acestui document este responsabilitatea exclusivă a ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă și nu se poate considera în niciun caz că reflectă poziția Uniunii Europene.

Harta Reciclării este un program ViitorPlus, o organizație non-profit înființată în 2006 și are experiență în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un copac!, Atelierul de Pânză, RECICLETA, Harta Reciclării, ecOprovocarea, BirouEco, Amenajarea eco-turistică a cascadei Bigăr, Regenesys, POD cu POD luminezi o casă. ViitorPlus – pentru oameni și natură.

Back To Top