skip to Main Content

Vino în comunitatea profesorilor Harta Reciclării!

Bine ai venit pe pagina educațională a programului Harta Reciclării, locul unde pasiunea pentru mediu se îmbină cu educația. Suntem dedicați furnizării de resurse interactive pe teme de mediu către profesori, pentru a construi împreună cu noile generații un viitor sustenabil și responsabil. Prin lecțiile propuse de Harta Reciclării, ne dorim să-i inspirăm și ajutăm pe elevi pentru a produce schimbarea de care au nevoie, promovând conștientizarea și responsabilitatea față de mediul înconjurător. Participă la webinariile organizate de noi și oferă-le elevilor tăi experiențe educaționale sustenabile și atractive.

Ghidurile educaționale Harta Reciclării acoperă o gamă largă de teme legate de mediu precum Introducere în RRR și Harta Reciclării, Reducere și Reutilizare, Schimbări Climatice, Apa și Biodiversitatea sau Introducere în Economia Circulară.

Explorați Îndrumătorul pentru cadrele didactice pentru a înțelege procedura de raportare a lecțiilor susținute, astfel încât raportarea dumneavoastră să poată fi validată.

Răsplătim efortul dumneavoastră pentru formarea unor generații responsabile, în acest sens după susținerea lecțiilor propuse de noi în fiecare an școlar, profesorii primesc adeverință de participare, iar elevii primesc diplome de participare.

Documentele electronice acordate de Echipa Harta Reciclării (adevințele pentru profesori și diplomele pentru elevi) constituie o modalitate de recunoștere a implicării dvs în demersul de promovare a educației mediu în școlile din Romaânia.

Vă încurajăm să împărtășiți experiențele și observațiile dvs. pentru a ne ajuta să îmbunătățim constant calitatea programului nostru educațional și a resurselor pe care vi le punem la dispoziție. Opinia dvs. este valoroasă și contribuie la creșterea impactului pe care îl avem în comunitate.

Asteptăm opinia pe adresa: info@hartareciclarii.ro sau în formularul alăturat.

    Datele dvs personale (nume/prenume, email) utilizate în prezentul formular de feed-back vor fi utilizate exclusiv pentru a comunica cu dvs. și a vă răspunde întrebărilor / problemelor care privesc proiectul nostru. (camp obligatoriu)

    Catalogul resurselor noastre gratuite!

    Materialele educaționale create de Harta Reciclării începând cu 2019 au abordat teme importante pentru educația de mediu, cum ar fi: reducerea, reutilizarea, reciclarea, schimbări climatice, economie circulară, apa și biodiversitatea. Aceste teme s-au regăsit în lecții, în jocuri, planșe și în alte materiale auxiliare create de echipa și colaboratorii noștri.

    De-a lungul celor 5 ani de sesiuni educaționale 5900  de profesorii au susținut minim o sesiune în cadrul proiectul nostru. Numărul sesiunilor susținute de către profesori în cei 5 ani a fost de peste 9200.

    Profesorii implicați în proiectul nostru au avut access la următoarele lecții

    A fost susținut de
    330 profesori

    A ajuns la
    6972 elevi

    A fost susținut de
    264 profesori

    A ajuns la
    8543 elevi

    A fost susținut de
    1212 profesori

    A ajuns la
    27.964 elevi

    A fost susținut de
    2239 profesori

    A ajuns la
    51.916 elevi

    A fost susținut de
    275 profesori

    A ajuns la
    7.341 elevi

    A fost susținut de
    1578 profesori

    A ajuns la
    43.323 elevi

    În acest an scolar, vă vom pune la dispoziție 2 lecții (una în octombrie și una în martie) despre care vom reveni cu detalii pe parcursul acestui an școlar, la secțiunea Sesiuni 2024 – 2025.

    Cine suntem

    Harta Reciclării este prima platformă națională online, participativă și educativă, la care comunitatea contribuie pentru a face cunoscute locurile de colectare separată din țară. Scopul comun este de a promova reducerea, reutilizarea și reciclarea deșeurilor de toate tipurile, de la hârtie, plastic, metal până la electrocasnice, anvelope, deșeuri periculoase și multe altele.

    Utilitatea platformei participative constă în centralizarea de informații actualizate despre locurile unde se colectează materialele reutilizabile și reciclabile. Se întâmplă frecvent ca punctele de reciclare să se schimbe sau să apară unele noi. Doar prin contribuția comunității, prin oferirea de feedback despre punctele amplasate pe hartă și prin adăugarea de noi puncte, cei interesați de reutilizare și reciclare beneficiază de informații actualizate.

    Echipa noastră este formată din oameni dedicați, pasionați de mediu, dornici să contribuie la dezvoltarea unui viitor sustenabil.

    “Cu cât este făcută mai din timp, cu atât educația de mediu are un impact mai mare. Pare de neînțeles cum unii oameni, inclusiv cu studii superioare, nu înțeleg astăzi că multe dintre activitățile lor au efecte negative ireversibile asupra mediului înconjurător. Dacă ar fi avut acces la educația de mediu atunci când erau copii, poate acum ar fi știut ce schimbări au de făcut.”

    Mihail Tănase

    „Educația de mediu în școli este esențială pentru a forma cetățeni responsabili, conștienți de problemele mediului și capabili să ia atitudini în cunoștință de cauză pentru protejarea lui. Procesul constant de învățare și descoperire, de la mic la mare, pentru a construi o generație conștientă și implicată este o investiție în planeta noastră, o investiție în noi înșine.”

    Radu Hădăreanu

    „Educația de mediu alături de celelalte tipuri de educație (educația pentru sănătate, educația prin sport, educația financiară, etc) reprezintă o componentă importantă a educației, mai ales, în acest context extrem de complex pe care-l traversăm. Este important să le oferim viitoarelor generații informații, sprijin și educare pentru schimba atitudini și pentru a forma cetățeni activi și implicați.”

    Daniela Mironescu

    „Educația este una dintre credințele mele și sunt conștientă că un singur om poate schimba atât de multe lucruri în jurul său dacă ia atitudine. Doar cu ajutorul educației de mediu putem înțelege, respecta și aprecia profund frumusețea naturii și importanța ei în viețile noastre, creând astfel un viitor sustenabil pentru următoarele generații.”

    Iustina Bucur

    „Eu cred cu tărie în importanța educației de mediu. Este esențial să îi învățăm pe oameni, încă de la vârste fragede, să înțeleagă legătura strânsă dintre acțiunile noastre și sănătatea planetei. Cu cât oamenii sunt mai bine informați și conștienți, cu atât vor fi mai motivați să contribuie la conservarea mediului și să adopte un stil de viață sustenabil.”

    Carmen Roman

    Ce ne recomandă?

    În cei 5 ani de când Harta Reciclării a început promovarea educației de mediu profesorii din toată țară și Republica Moldova au avut la dispoziție 6 sesiuni educționale cu următoarele teme: Introducere în RRR, Schimbările climatice, Reducere și Reutilizare, Apă și Biodiversitate, Ghidul Verde Go și Modulul de Introducere în Economia Circulară.

    Echipa Harta Reciclării a organizat 52 de webinarii pentru profesorii din comunitate cu rol de a facilita înțelegerea conținutului lecțiilor.

    Sesiunile educaționale au ajuns la elevii din mediul urban, dar și mediul rural au beneficiat de lecții și materialele educaționale create de echipa noastră. De lecțiile și materiale noastre s-au bucurat elevi din toate ciclurile de învățământ de la preșcolari, ciclul primar, ciclul gimnazial și cel liceal.

    0
    sesiuni educaționale
    0+
    profesori unici
    0+
    elevi
    0+
    școli din toată țara

    Comunitatea profesorilor Harta Reciclării

    Harta distribuției geografice a numărului de profesori și de școli implicate în sesiunile educaționale ale progamului nostru din 2019 până în prezent.

    Fii și tu parte din Comunitatea profesorilor Harta Reciclării!

    “Un proiect de educație dar și de comportament civic de care școala și societatea română au mare nevoie. Doresc continuarea sa și în viitor.”

    Moldovan Melinda Liliana – Scoala gimnaziala ,,Avram Iancu”

    “Lecțiile propuse de Harta Reciclării sunt binevenite în contextul actual în care este necesar să ne concentrăm pe proiectarea produselor durabile. Este important să reducem poluarea datorată activităților economice, dar și cererea de materii prime. Copiii trebuie să învețe din școală importanța economiei circulare.”

    CRIȘAN MIHAELA – ȘCOALA GIMNAZIALĂ BONȚIDA

    “Temele propuse sunt de actualitate, reprezintă o urgență în schimbarea stilului de viață, iar introducerea acestora de la vârstă mică reprezintă un mare plus pentru viitorul noi. Copiii învață încă de mici să fie responsabili față de mediul înconjurător, să-l protejeze pentru a le oferi un viitor generațiilor următoare. De multe ori am avut bucuria să-i aud pe elevii mei cum își *ceartă* părinții pentru a deveni mai atenți cu acțiunile acestora asupra mediului.”

    ILIE MARIANA LAURA – ȘCOALA GIMNAZIALĂ CĂPITAN AVIATOR MIRCEA T. BĂDULESCU

    “Va felicit pentru initiativa de a ne invita sa sustinem astfel de lectii. Le-am desfasurat pe toate 10 in Saptamana Scoala Verde. Am simtit ca desfasor lectii cu rost, toate pe placul elevilor. Va multumesc! Voi sustine astfel de lectii si in viitor.”

    Popescu Mihaela – Colegiul Național Pedagogic ,,Spiru Haret”

    “Vă mulțumesc pentru efortul și dedicația investite în activitățile propuse pentru acest an școlar! Lecțiile și materialele educative pe care le-ați pus la dispoziție au avut un impact pozitiv asupra elevilor mei. Activitățile practice și lecțiile captivante au transformat învățarea într-o experiență plăcută și educativă. Sunt recunoscătoare pentru că ați adus aceste teme esențiale în sala mea de clasă și pentru că ați contribuit la formarea unei generații mai conștiente și mai implicate. Cu sinceritate și gratitudine.”

    Nicoleta Nisteriuc – Cumpătă – Școala Gimnazială Nr. 6 Suceava

    “Activitatile pe care le-am realizat au fost binevenite pentru ridicarea gradului de constiinta a copiilor in raport cu rolul nostru in mentinerea unui mediu curat. M-au surprins placut cu numeroasele cunostinte pe care le aveau despre diverse aspecte discutate, precum si cu seriozitatea si implicarea acestora in activitatile proiectului.”

    CARP MIRELA – Colegiul National Pedagogic “Carmen Sylva”

    SESIUNILE EDUCAȚIONALE 2024 – 2025

    Harta Reciclării lansează „Eficiența energetică”, o nouă lecție de educație de mediu destinată tuturor ciclurilor de învățământ.

    Pentru că webinariile de prezentare a lecției s-au încheiat, revenim cu materialele educaționale pentru susținerea lecției „Eficiența energetică” la clasă:

    Materiale – CICLUL PRIMAR
    Materiale – GIMNAZIU
    Materiale – LICEU

    Pentru a ușura susținerea și raportarea lecției de către cadrele didactice, am pregătit o serie de prezentări suplimentare care explică în detaliu:

    Calendarul susținerii și raportării lecției „Eficiența energetică”

    NU UITAȚI!

    Puteți susține lecțiile la clasă până la data de 17 ianuarie 2025. Încărcarea dovezilor se poate realiza până cel târziu pe 31 ianuarie 2024. După această data linkul de raportare se va închide!

    Lecția „Eficiența energetică” a fost realizată prin intermediul proiectului „Educație și practică în eficiența energetică a clădirilor cu Viitor Plus”, inițiat de Fundația Comunitară București prin Platforma de Mediu pentru București și ING, finanțat de ENGIE România.

    Pentru informații suplimentare, nelămuriri vă rugăm să ne contactați info@hartareciclarii.ro

    NEWSLETTER

    Introduceți aici adresa de email pentru a vă abona la lista de noutăți Harta Reciclarii

    Prin abonare vă exprimați acordul de a primi informații despre Harta Reciclării și programele Viitor Plus.

    Copyright © 2024 Viitor Plus.

    Back To Top