skip to Main Content
Cum Să Transformăm Colectarea Separată într-un Obicei Zilnic

Cum să transformăm colectarea separată într-un obicei zilnic

Transformarea colectării separate într-un obicei zilnic poate începe ușor, prin adăugarea încă unui coș, pentru reciclabile, lângă coșul de gunoi menajer – în special acolo unde spațiul de depozitare este foarte limitat

Ulterior, putem separa deșeurile pe mai multe categorii în momentul predării lor către firma de salubritate sau înainte de a le depozita în containerele speciale de colectare. Dacă spațiul de depozitare de acasă sau de la birou ne permite, este indicat să separăm reciclabilele în cele 3 categorii principale: hârtie & carton, plastic & metal, sticlă.

Identifică cele convenabile opțiuni pentru tine atunci când vine vorba despre predarea reciclabilelor pe care le-ai colectat selectiv pe https://localizare.hartareciclarii.ro/.

Începe prin a afla dacă firma de salubritate ce deservește aria ta are un program de colectare separată. Verifică dacă hypermarketul la care mergi are spații speciale pentru reciclare, pentru că va fi ușor să le predai acolo când mergi la cumpărături. Află ce alte puncte de colectare există aproape de tine (containere din apropierea casei, blocului, centre și depozite speciale de colectare din zonă.), accesând această secțiune a Hărții Reciclării.

Menține-ți intenția de a colecta separat pe parcursul întregii zile.

Dacă la birou încă nu sortați reciclabilele, discută cu colegii pentru a începe un sistem de colectare separată.

Discută cu cei din jurul tău, din comunitatea din care faci parte, despre obiectivul tău de a colecta separat.

Poți afla informații utile de la cei care deja sortează resursele reciclabile. Dacă ai informații despre noi puncte de colectare, pe care nu le-ai văzut pe Hartă, nu uita că le poți adăuga în platformă. Astfel, vei ajuta și alte persoane care doresc să olecteze reciclabilele.

La început, procesul de colectare separată poate să pară o sarcină în plus. Însă, pe măsură ce începem să ne schimbăm percepția despre deșeuri și despre importanța colectării separate, pe măsură ce integrăm colectarea în rutina zilnică și o transformăm într-un obicei, o să o privim ca pe o acțiune firească. Comportamentul fiecăruia dintre noi, prin cumularea cantităților reciclate, va determina un impact benefic asupra mediului.

Back To Top