skip to Main Content

De ce să redirecționezi pentru educația de mediu?

Românii pot dona, până pe data de 25 mai, 3,5% din impozitul datorat statului către cauza pe care doresc să o susțină. Asociația Viitor Plus, cu cei 18 ani dedicați protejării și educației de mediu, a dovedit că poate schimba în bine comunitățile unde a derulat proiecte.

Îți vom arăta, în continuare, de ce credem că este important să donezi pentru educația de mediu.

Asociațiile și organizațiile non-guvernamentale reprezintă puntea de legătură între cetățeni, companii și instituții. Companiile private au ca principal scop obținerea profitului, în vreme ce instituțiile statului au ajuns mult prea birocratice pentru a răspunde, rapid și punctual, la anumite nevoi sau probleme apărute în societate.

ONG-urile reprezintă dorința comunităților de a se implica civic pentru a-și rezolva singure problemele. Pot susține respectarea libertăților, pot sprijini copiii din medii defavorizate să meargă la școală, pot proteja natura, pot planta copaci pe terenuri degradate sau defrișate sau pot oferi acces la tratament persoanelor care nu și-l pot permite.

Sunt mii de cauze pe care aceste organizații le doresc rezolvate, iar cetățenii le pot susține pe acelea care luptă pentru schimbările pe și le doresc și ei.

Pot face acest lucru fără să plătească nimic în plus, redirecționând impozitul datorat statului.

Fără costuri suplimentare, poți susține o cauză

Persoanele fizice pot aloca o parte din impozitul datorat statului unei asociații sau unei cauze. Astfel, din 10% impozit care merge la stat, poți alege să trimiți anual 3,5% către o asociația sau o organizație non-guvernamentală.

Se poate face acest lucru prin completarea formularului 230, folosit de contribuabili pentru redirecționarea impozitului pe venit datorat statului. Mecanismul redirecționării nu presupune niciun cost pentru persoana care completează formularul, fie că este salariat, freelancer sau pensionar.

Formularul trebuie depus până pe data de 25 mai. El poate fi, adeseori, completat direct pe site-ul asociației către care intenționezi să redirecționezi banii.

De exemplu, dacă dorești să redirecționezi către Viitor Plus, poți completa formularul pe site-ul asociației.

Viitor Plus susține educația de mediu în școli

Protecția mediului nu se află în topul priorităților românilor. Atunci când oamenii nu sunt preocupați de un subiect, nici politicienii nu îi acordă suficient de multă atenție. Aerul din marile orașe este din ce în ce mai poluat. Pădurile continuă să fie defrișate. Deșeurile ajung tot la gropile de gunoi, deși ar trebui colectate separat și reciclate.

Toate de mai sus și multe altele nu sunt doar probleme de mediu, ci și riscuri majore la sănătatea și bunăstarea noastră. Cum putem aduce schimbarea? Prin creșterea interesului românilor pentru protejarea mediului.

Avem, astfel, nevoie de o mai bună informare și conștientizare a necesității protejării mediului înconjurător. Viitor Plus face acest lucru, prin proiectele sale care se adresează elevilor, tinerilor, adulților.

Unul dintre principalele obiective urmărite de Viitor Plus este familiarizarea elevilor și tinerilor din România cu principalele teme de protecție a mediului.

Aproape toate programele asociației, printre care Atelierul de Pânză, Adoptă un Copac, Recicleta derulează activități educaționale. La Harta Reciclării, lecția de Reducere și Reutilizare a ajuns la 50.000 de elevi în 2022, iar cea despre Apă și Biodiversitate la 28.000 de elevi în 2023.

Viitor Plus are și un program dedicat exclusiv elevilor și tinerilor.  Eco Provocarea promovează educația și leadershipul de mediu în rândul tinerilor printr-un concurs național care încurajează inițiativa și lucrul în echipă.

Odată cu introducerea Săptămânii Verzi în calendarul școlar, Viitor Plus a lansat propria platformă cu materiale educaționale. Site-ul adună ghiduri și lecții de educație de mediu care pot fi accesate atât de cadrele didactice, cât și de părinți și elevi – https://www.viitorplus.ro/educationale/.

Copii sunt viitorul societății și cei care vor avea cel mai mult de suferit din cauza consecințelor deciziilor noastre. Oferă-le șansa de a cunoaște mai bine mediul înconjurător.

Donează către Viitor Plus pentru educația de mediu!

       

Pentru mai multe informații utile despre protejarea mediului, te așteptăm și pe:

Iconita Instagram 2

Harta Reciclării este un program al asociației Viitor Plus, dezvoltat în parteneriat cu platforma de sustenabilitate După Noi a Sistemului Coca-Cola în România.

Viitor Plus este o organizație non-profit înființată în 2006, cu o experiență în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Bine Primit, Birou Eco, Eco Provocarea, Harta Reciclării, Recicleta și Regenesis.

NEWSLETTER

Introduceți aici adresa de email pentru a vă abona la lista de noutăți Harta Reciclarii

Prin abonare vă exprimați acordul de a primi informații despre Harta Reciclării și programele Viitor Plus.

Copyright © 2024 Viitor Plus.

Back To Top