fbpx
skip to Main Content
Pungile Din Plastic

Pungile din plastic: problema mea, a ta și a multor generații viitoare

Nu este nou pentru noi faptul că suntem înconjurați de foarte mult plastic, în special de pungile din plastic, adeseori profitând de utilitatea lor o singură dată. Materialul ușor de confecționat și ieftin este prezent în viețile noastre fără să conștientizăm adevăratul lui impact. Pungile din plastic au o viață îndelungată pe planeta noastră: se pot descompune într-un interval de la 10 la 1000 de ani, dar nu dispar, ci se transformă în microparticule de plastic care sunt nocive pentru tot mediul înconjurător.

Acum că am aflat care este durata lor de viață, sunteți curioși cât timp ne intersectăm noi cu o pungă de unică folosință?

Conform unui articol redactat de The World Counts[1], aceasta este folosită în medie doar 12 minute. Consecințele acțiunilor noastre zilnice nu sunt de neglijat: se estimează că pungile de plastic și alte deșeuri din acest material, ajunse în ocean, duc la moartea a peste 1 milion de ființe marine anual.[2] O mare parte din microparticulele rezultate din descompunerea plasticului sunt consumate de viețuitoarele subacvatice, care nu le pot digera. În acest fel plasticul se acumulează și ajunge în produsele de consum alimentar.

Se estimează că până în anul 2050, oceanele lumii ar putea conține mai mult plastic decât pești.[3]

Cum puteți ajuta?

  1. Conștientizați marele impact prin care acțiunile noastre mici afectează celelalte viețuitoare și următoarele generații de oameni.
  2. Dacă dețineți deja pungi din plastic acasă, reutilizați-le.
  3. Numărați pungile din plastic aduse în casele voastre într-o săptămână. Acesta va fi un semnal de alarma, care vă va ajuta să deveniți mai responsabili.
  4. Împărtășiți și cu familiile și prietenii noul vostru stil de viață sustenabil.
  5. Folosiți sacoșe de cumpărături reutilizabile. Acestea sunt cool, ieftine și prietenoase cu natura. Puteți vizita Atelierul de Pânză pentru a achiziționa o astfel de sacoșă.

 

Pentru mai multe informații utile despre protejarea mediului, te așteptăm și pe:

Iconita Instagram 2


Harta Reciclării este un program al asociației Viitor Plus, o organizație non-profit înființată în 2006, cu o experiență în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu.

Principalele programe derulate sunt: Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Recicleta, Harta Reciclării, Eco Provocarea, Birou Eco, Amenajarea eco-turistică a cascadei Bigăr, Regenesys, Pod cu Pod luminezi o casă.

Surse:

[1]  https://www.theworldcounts.com/challenges/planet-earth/waste/plastic-bags-used-per-year

[2] https://www.recicleta.ro/sample-page/statistici-pet-si-doze-de-aluminiu/

[3] https://www.businessinsider.com/plastic-in-ocean-outweighs-fish-evidence-report-2017-1

NEWSLETTER

Introduceți aici adresa de email pentru a vă abona la lista de noutăți Harta Reciclarii

 

Prin abonare vă exprimați acordul de a primi informații despre Harta Reciclării și programele Viitor Plus.

Copyright © 2022 Viitor Plus.

Back To Top