Al 12-lea ceas este campania de conștientizare, lansată de Viitor…
Mesh-uri publicitare
Cum colectăm mesh-urile publicitare
- Întrucât mesh-urile sunt utilizate în scopuri publicitare și de protecție a fațadelor clădirilor pe durata renovării acestora, responsabilitatea colectării și predării acestora spre reciclare/valorificare aparține companiilor beneficiare sau de construcții, după caz.
- Mesh-urile uzate, la fel ca bannerele, pot fi însă direcționate spre organizații (companii, ONG-uri) care, după curățarea lor, le folosesc ca materie primă pentru confecționarea diferitelor produse de decor sau accesorii fashion – coșuri de depozitare, sacoșe, genți, portofele, huse, penare, mape etc.
Nu se pot recicla/reutiliza:
- Mesh-urile contaminate cu substanțe periculoase sau foarte deteriorate
Cum se reciclează mesh-urile publicitare?
Mesh-urile se reciclează similar celorlalte deșeuri din plastic/PVC.
Știați că…
Clipuri video
Cum reutilizează și reciclează bannerele cei de la NixWorld
Procesul de reciclare a materialelor din PVC, explicat
Aceste informații au fost culese și v-au fost prezentate cu sprijinul asociației Ecoteca, prin programul UrbanWins.
Pentru mai multe informații utile despre protejarea mediului, te așteptăm și pe:
Harta Reciclării este un program al asociației Viitor Plus, dezvoltat în parteneriat cu platforma de sustenabilitate După Noi a Sistemului Coca-Cola în România. Viitor Plus este o organizație non-profit înființată în 2006, cu o experiență în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Recicleta, Harta Reciclării, Eco Provocarea, Bine Primit și Birou Eco.
Pentru mai multe informații utile despre protejarea mediului, te așteptăm și pe:
Harta Reciclării este un program al asociației Viitor Plus, dezvoltat în parteneriat cu platforma de sustenabilitate După Noi a Sistemului Coca-Cola în România.
Viitor Plus este o organizație non-profit înființată în 2006, cu o experiență în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Bine Primit, Birou Eco, Eco Provocarea, Harta Reciclării, Recicleta și Regenesis.