fbpx
skip to Main Content
Cartușe și Toner De Imprimantă

Cartușe și toner de imprimantă

Cum colectezi cartușe și toner de imprimantă?

  • În măsura posibilităților, cartușele de imprimantă vor fi reutilizate prin reumplere. În acest fel, se poate ajunge la economii de până la 60% din prețul unui cartuș nou și, totodată, se reduce cantitatea de deșeuri de acest tip. Ultimele modele de imprimante apărute pe piață oferă posibilitatea reumplerii cartușului chiar de către utilizator.
  • Deșeurile din cartușe și tonere de la imprimantă se colectează de operatori specializați. Majoritatea acestor deșeuri provin de la companii, fiind mai puțin generate în gospodăriile populației. În cazul în care nu se pot preda la centrele de colectare din zonă, se va lua legătura cu un colector autorizat, aceștia deplasându-se la sediu/domiciliu pentru un număr minim de cartușe (ex. 10 cartușe), depinzând însă și de tipul de cartuș.
  • Mulți producători de cartușe pun la dispoziție diferite programe speciale pentru colectarea cartușelor de imprimantă și tonerelor (ex. buy-back). Dacă le sunt trimise cartușele utilizate, se vor asigura că acestea sunt reciclate.

Nu se pot recicla:

  • Anumite tipuri de cartușe și tonere (este indicat să întrebați colectorul/furnizorul care sunt acestea înainte de predare).

Cum se reciclează cartușele de imprimantă?

Exista doua tipuri de reciclare de cartușe de imprimante:

  • Reciclarea prin remanufacturare, care este cea mai utilizată, mai ales la tipurile de cartușe de imprimantă uzuale, cum ar fi: Brother, Canon, Epson, HP, Konica-Minolta, Lexmark, Samsung, Xerox. Remanufacturarea înseamnă crearea unui cartuș funcțional plecând de la un cartuș de imprimantă uzat. În acest proces se înlocuiesc mai multe piese supuse uzurii și se reîncarcă cartușul cu toner sau cerneală, după caz.
  • Reciclarea cartușelor prin distrugere, care presupune demontarea cartușului în părțile componente și apoi reciclarea materialelor componente. Reciclarea se face de firme specializate. Dintr-un cartuș de imprimantă laser se recuperează toner, plastic și metal.[1]

Știați că

Numărul de reciclări a cartușelor este limitat, cele mai multe cartușe pot fi reciclate până la 6 ori?  Acestea sunt recondiționate, reumplute și apoi revândute consumatorilor la un preț mai mic decât cartușele originale noi.

Cartușele reciclate pot avea aceeași calitate ca și cartușele noi?.

Clipuri video

Cum reciclează cartușele de imprimantă cei de la compania GreenTech

Campania de reciclare a cartușelor HP Toner

Aceste informații au fost culese și v-au fost prezentate cu sprijinul asociației Ecoteca, prin programul UrbanWins.

Pentru mai multe informații utile despre protejarea mediului, te așteptăm și pe:

Iconita Instagram 2

 


Harta Reciclării este un program al asociației Viitor Plus, dezvoltat în parteneriat cu platforma de sustenabilitate După Noi a Sistemului Coca-Cola în România. Viitor Plus este o organizație non-profit înființată în 2006, cu o experiență în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Recicleta, Harta Reciclării, Eco Provocarea, Bine Primit și Birou Eco.


[1] Sursa: http://www.cartuse-imprimante.ro/articol-Reciclarea-cartuselor-de-imprimanta-105

       

Pentru mai multe informații utile despre protejarea mediului, te așteptăm și pe:

Iconita Instagram 2

Harta Reciclării este un program al asociației Viitor Plus, dezvoltat în parteneriat cu platforma de sustenabilitate După Noi a Sistemului Coca-Cola în România.

Viitor Plus este o organizație non-profit înființată în 2006, cu o experiență în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Bine Primit, Birou Eco, Eco Provocarea, Harta Reciclării, Recicleta și Regenesis.

NEWSLETTER

Introduceți aici adresa de email pentru a vă abona la lista de noutăți Harta Reciclarii

 

Prin abonare vă exprimați acordul de a primi informații despre Harta Reciclării și programele Viitor Plus.

Copyright © 2024 Viitor Plus.

Back To Top