fbpx
skip to Main Content

Despre Harta Reciclării

Harta Reciclării este prima platformă națională online, participativă și educativă, la care comunitatea contribuie pentru a face cunoscute locurile de colectare separată din țară. Scopul comun este de a promova reducerea, reutilizarea și reciclarea deșeurilor de toate tipurile, de la hârtie, plastic, metal până la electrocasnice, anvelope, deșeuri periculoase și multe altele.

Utilitatea platformei participative constă în centralizarea de informații actualizate despre locurile unde se colectează materialele reutilizabile și reciclabile. Se întâmplă frecvent ca punctele de reciclare să se schimbe sau să apară unele noi. Doar prin contribuția comunității, prin oferirea de feedback despre punctele amplasate pe hartă și prin adăugarea de noi puncte, cei interesați de reutilizare și reciclare beneficiază de informații actualizate.

Prin sesiunile educaționale dedicate cadrelor didactice, Harta Reciclăriia are și o importantă componentă educativă. Până în prezent, peste 150.000 de elevi de toate vârstele au parcurs lecțiile informale de mediu cu teme precum reducerea, reutilizarea, reciclarea, schimbările climatice, apa și biodiversitatea.

Componentele principale ale platformei

În secțiunea Localizare afli care este cel mai apropiat loc unde poți lăsa materialele reciclabile, participi la adăugarea de noi puncte de colectare și la completarea sau modificarea informațiilor despre punctele deja existente pe Hartă.

În secțiunea Dicționar găsești un dicționar cu informații detaliate despre o multitudine de deșeuri, afli de ce este recomandată reducerea lor, cum influențează acestea mediul în care trăim, cu ce pot fi substituite sau cum pot fi reutilizate înainte de a ajunge la ultimul pas din lanțul materialelor – reciclarea.

Pentru mai multe informații utile despre protejarea mediului, te așteptăm și pe:

Iconita Instagram 2


Harta Reciclării este un program Viitor Plus, o organizație non-profit înființată în 2006, cu experiență în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație de mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Recicleta, Harta Reciclării, Eco Provocarea, Birou Eco, Bine Primit, Regenesys, Pod cu Pod luminezi o casă.

Viitor Plus – pentru oameni și natură.

 

NEWSLETTER

Introduceți aici adresa de email pentru a vă abona la lista de noutăți Harta Reciclarii

 

Prin abonare vă exprimați acordul de a primi informații despre Harta Reciclării și programele Viitor Plus.

Copyright © 2022 Viitor Plus.

Back To Top